Chelsean päävalmentaja Antonio Conte ei ollut lainkaan tyytyväinen, vaikka Chelsea lopulta selvittikin tiensä FA Cupin seuraavalle kierrokselle.

Chelsea kaatoi Norwichin, mutta joutui maksamaan urakasta kovan hinnan. Ensimmäinen osaottelu päättyi tasan, joten joukkueet tahkosivat uusintaottelun. Chelsea oli voittamassa pelin 1-0, kunnes Norwich tuli tasoihin lisäajan neljännellä minuutilla. Lopulta Chelsea voitti pelin rangaistuspotkuilla, mutta jatkossa kaksi miestä on sivussa. Pedro ja Álvaro Morata kun ajettiin suihkuun jatkoajalla.

Ottelun jälkeen Conte raivosi videotuomarointijärjestelmän, eli VAR:n, käytöstä. Tai tarkemmin sanottuna käyttämättä jättämisestä. Conten mielestä Chelsea olisi ansainnut rangaistuspotkun tilanteessa, jossa Willian kaatui boksissa. Erotuomari Graham Scott antoi rankkarin sijaan Willianille varoituksen sukeltamisesta.

– Jos haluamme käyttää tätä uutta systeemiä [VAR], meidän on kehitettävä sitä, Conte sanoi lehdistölle.

– Willianin tilanne jatkoajalla oli hyvin selvä. Näin sen, ja se oli selvästi pilkun paikka.

– Tuomari päätti nopeasti antaa Willianille varoituksen. Jos päätöksen tekee noin nopeasti, se tarkoittaa, ettei ole mitään epäilyksiä. Jos tätä systeemiä halutaan kehittää, on odotettava, mitä se videoita katsova kaveri sanoo. Siinä on oltava edes epäilys, koska Williania potkaistiin.

– Ehkei se ollut pilkun paikka, mutta olisi ollut parempi tarkistaa se.

Conte ei säästellyt myöskään Morataa. Ensimmäinen lappu tuli sukeltamisesta ja toinen heti perään protestoinnista.

– En tietenkään ole tyytyväinen Moratan toiseen keltaiseen korttiin. On oltava todella tarkkana ja pysyttävä rauhallisena.

Norwich-luotsi Daniel Farke ei hänkään ollut täysin tyytyväinen VAR-systeemiin.

– Olen vähän vanhanaikainen, enkä usko kovin vahvasti pelin isoihin muutoksiin. Mutta meidän on oltava avoimia teknologialle, jos sillä voidaan kehittää päätöksiä.

– Se [VAR] on periaatteessa hyvä idea, mutta sitä on vähän vaikea kontrolloida. Ehkä tämä vain vaatii vähän aikaa. Katsotaan, miten tilanne kehittyy.