Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että saksalaismaalivahti Loris Karius on nyt hänen joukkueensa ykköstorjuja.

Alkukaudesta belgialainen Simon Mignolet oli Kloppin ensimmäinen vaihtoehto tolppien väliin, mutta Mignolet, 29, on viimeksi päässyt pelaamaan uudenvuodenpäivänä Valioliigan ottelussa Burnleyä vastaan.

Karius, 24, pääsi ensimmäistä kertaa tänä vuonna avaukseen Valioliigassa viime sunnuntaina, kun Liverpool päihitti sarjan kärkijoukkueen Manchester Cityn 4-3.

Kloppin mukaan saksalaisvahti on tällä hetkellä hänen ykkösvalintansa, mutta hän varoitti myös, että Kariusin on näytettävä olevansa luottamuksen arvoinen.

– Hän (Karius) on nyt ykkösmaalivahtimme. Lorisin on nyt todistettava, että hänestä on siihen, ja hän tietää sen, sanoi Klopp BBC:n mukaan.

Molemmat Liverpoolin maalivahdit ovat saaneet tasaiseen tahtiin kritiikkiä esityksistään. Karius sai runsaasti palautetta myös voitokkaan City-ottelun jälkeen, sillä hän päästi Leroy Sanén laukauksen helponnäköisesti etutolpan vierestä maaliin.

Klopp puolusti silti saksalaisvahtia.

– On vaikeaa olla Liverpoolin maalivahti tai keskuspuolustaja, koska kukaan ei anna sinulle anteeksi yhtä virhettä. Olen tyytyväinen maalivahtitilanteeseemme. Kyllä, Loris olisi voinut tarjoa Man Cityn ensimmäisen maalin, vaikka minusta se oli maailmanluokan viimeistely.

– Hän on todella hyvä maalivahti, ja me toimme hänet seuraan, koska halusimme hänen pelaavan.

Karius siirtyi Liverpooliin kesällä 2016 Saksan Bundesliigan Mainzista. Hän on pelannut Liverpoolissa 27 virallista ottelua, joissa hän on päästänyt yhtä monta maalia. Karius on pitänyt maalinsa puhtaana 11 pelissä.