Manchester Cityn on uutisoitu olevan kiinnostunut Shakhtar Donetskin 24-vuotiaasta keskikenttäpelaajasta Fredistä.

Kiinnostuksen kerrotaan alkaneen syyskuussa, kun Man City kohtasi Shakhtar Donetskin Mestarien liigan lohkovaiheen toisella kierroksella ja Fred esiintyi kamppailussa edukseen. Lopullisesti hän sai Pep Guardiolan huomion, kun joukkueet kohtasivat toisen kerran joulukuussa ja ukrainalaisseura onnistui yllättämään Cityn 2-1-lukemin.

Nyt Telegraphin tietojen mukaan pelkästä kiinnostuksesta on otettu askeleita eteenpäin, sillä seurat ovat aloittaneet neuvottelut pelaajan siirrosta Manchesteriin. Fred maksoi Shakhtarille kesällä 2013 noin 15 miljoonaa euroa, mutta sen kerrotaan pyytävän Man Cityltä 45 miljoonaa euroa.

Fredin nykyisen seuran hinta-arviota pelaajastaan pidetään Manchesterissa kohtuullisena ja he ovat valmiita kyseisen summan maksamaan, jos muista siirron yksityiskohdista päästään yhteisymmärrykseen.

Vaikka Fred ei pelaa sarjassa, jonka medianäkyvyys on kaikista suurin, kertoo jotain hänen tasostaan se, että hän on debytoinut Brasilian A-maajoukkueessa jo 21-vuotiaana ja ollut kokoonpanossa myös Venäjän MM-kisojen karsinnoissa.