Saint Mary’s illa pelatun Southamptonin ja Tottenhamin välisen ottelun aluksi kuultiin tyylikkäät minuutin aplodit Cyrille Regisin muistolle. Itse ottelussa mentiin alusta saakka lujaa – pettyneempänä etelärannikolta poistui vierasjoukkue, mukanaan 1-1-tuloksen tuoma yksi piste.

Jos otteluissa monesti joudutaan odottamaan maalintekoyrityksiä pitkään, tänään sellainen nähtiin heti avauksesta. Manolo Gabbiadini ampui lupaavasti kohti vieraitten maalin oikeaa alakulmaa. Sairastuneen Hugo Llorisin tilalla Spurs-viivalla seissyt Michel Vorm torjui pienen pomputuksen kautta. Italialainen oli lähellä maalintekoa myös kolmea minuuttia myöhemmin, kun Southampton nousi jälleen vasemman laidan kautta. Serge Aurierin nousut jättivät ottelun alussa tilaa laitaan toistuvasti.

Saints siirtyi johtoon 15. minuutilla. Aurier hävisi jälleen tilanteen omalla laidallaan, tällä kertaa ranskalaisen ohi juoksi Ryan Bertrand, joka käänsi pallon maalille. Davinson Sanchez oli paikalla, ja ohjasi omaksi epäonnekseen pallon etutolpan kautta sisään.

Minuuttia johtomaalin jälkeen pamahti kotijoukkueen maalin tolpassa Eric Dierin vedon jälkeen – tällä kertaa pallo kuitenki takaisin kentän puolelle. Pian tämän jälkeen tilanne kuitenkin oli 1-1, kun Harry Kane puski kulmapotkusta yllättävän vapaasti tasoituksen. Maalien välillä aikaa ei paljoa ehtinyt kulua.

Premier League

@premierleague
Just 197 seconds between two first-half goals at St Mary's

#SOUTOT

Llorisin lisäksi myös Christian Eriksen oli sairastuneena poissa Tottenhamin kokoonpanosta. Tanskalaisen tilalle avaukseen nousseelle Moussa Sissokolle tarjottiin huippupaikkaa viedä joukkueensa johtoon puolen tunnin kohdalla. Ohjaus kovaan keskitykseen maalin edestä painui ohi oikean tolpan.

James Ward-Prouse antoi loistavan vaparikeskityksen kymmenisen minuuttia ennen puoliaikaa. Jack Stephensin pusku roikkui ohi oikean yläkulman.

Erotuomari Kevin Friend oli päättänyt antaa pelata, kovaakin. Avausjaksolla Pierre-Emile Højbjerg ja Mousa Dembélé ottivat useaan otteeseen lujaa yhteen, mutta kortti ei noussut.

Ensimmäisellä nelivitosella nähtiin Southampton, jonka on vaikea uskoa tuskailleen pitkin kautta – se pelasi rohkeasti ja päättäväisesti, ollen kehutun vieraansa tasolla.

Varoituslaput löytyivät – ratkaisumaalia ei

Ensimmäinen varoitus ottelussa tuli Stephensille, joka repi Kanen nurin keskiviivan tuntumassa pian tauon jälkeen, ja laukoi pallon vihellyksen jälkeen ulos kentältä.

Dembélé tuntui olevan tänään normaalien sääntöjen yläpuolella. 53. minuutilla belgialainen talloi edellisten rikkeittensä jatkoksi Oriol Romeun jaloille, saamatta vieläkään varoitusta.

Sissokon kohdalla lappu kuitenki heilahti vastaavan tyyppisestä tallomisesta 56. minuutin vaiheilla. Romeu taas nappasi omansa liu’usta Heung-Min Sonin jaloille – Friend muistutti että laput ovat mukana.

Reilun tunnin pelin jälkeen hyökkäysote siirtyi melko selkeästi Tottenhamille, kotijoukkueen nousut olivat satunnaisia pistoja.

74. minuutilla kuultiin yleisöltä yhdet illan suurimmista suosionosoituksista, kun Dembélé viimein sai varoituksen. Tilanteesta tuomitusta vaparista ei kummempaa syntynyt.

Southamptonin 17-vuotias Michael Olafemi sai Valioliiga-debyyttinsä kymmenisen minuuttia ennen tayttä aikaa, ottaessaan Gabbiadinin paikan. 87. minuutilla unelma-avaus oli lähellä kun irlantilainen pääsi ohjaamaan läheltä – huono osuma palloon painoi sen reilusti vasemmalta ohi. Hetkeä myöhemmin voittomaalia tarjottiin myös vaihdosta kentälle tulleelle Sofiane Boufalille, edelleen ilman onnistumista.

Viimeisellä varsinaisen peliajan minuutilla Spurs haki voimalla voittoa ja rakensi useamman paikan josta ratkaisumaali näytti väistämättömältä. Niin Kane kuin Erik Lamela epäonnistuivat. Viiden minuutin lisäaikakaan ei tuonut ratkaisua, vaan pisteet jaettiin luvuin 1-1.