Manchester Unitedin legendan Ryan Giggsin mukaan Alexis Sánchezin saapuminen seuraan pakottaa muutkin Unitedin pelaajat nostamaan tasoaan.

Chilen maajoukkuetähti Sánchez, 29, liittyi Man Unitediin maanantaina vaihtokaupassa, jossa Henrikh Mkhitarjan suuntasi hänen tilalleen Arsenaliin.

Kannattajat ja media ovat jo pohtineet miten Sánchezin saapuminen vaikuttaa Unitedin pelaamiseen. Hyökkäyspään minuuteista kun taistelevat myös Romelu Lukaku, Anthony Martial, Marcus Rashford, Zlatan Ibrahimović, Jesse Lingard ja Juan Mata.

Giggs ei kuitenkaan näe monen pelaajan kilpailua ongelmana, vaan kokee, että Sánchez pakottaa monipuolisuudellaan muut United-tähdet parantamaan otteitaan.

– Alexis Sánchezin hankinta on vähän samanlainen tapaus kuin silloin, kun Robin van Persie tuli Arsenalista (vuonna 2012) siinä mielessä, että United saa valmiin supertähden. Sen vaikutuksen voi nähdä jo Anthony Martialista, joka on parantanut suorituksiaan, pohti Walesin maajoukkuevalmentaja Giggs Sky Sportsille.

– Sellaista voi tapahtua, kun huippupelaajia tulee joukkueeseen. Muut nostavat tasoaan. José Mourinholla tulee olemaan vaikeita joukkuevalintoja edessään.

Arsenal ei selviytynyt täksi kaudeksi Mestarien liigaan, joten Sánchez pääsee pelaamaan Unitedin kanssa myös Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailussa.

– Se on ylimääräinen bonus, että hän voi pelata Mestarien liigassa. Hän on pelaaja, joka ei pelkää pelata isoissa peleissä, ja sellainen pelaaja saa joukkueen näyttämään todella vahvalta.