Valioliigan kello 21:45 alkaneet pelit on saatu päätökseen.

Chelsea joutui kärsimään kotonaan Stamford Bridgellä 0-3-tappion Bournemouthille.

Antonio Conten miehistö piti ensimmäisellä jaksolla palloa vastustajaansa enemmän, mutta se ei onnistunut saamaan laukaustakaan maalia kohti, vaikka Gary Cahillin ja Marcos Alonson puskut kävivätkin lähellä. Bournemouth taas laittoi Thibaut Courtois’n torjuntatöihin kahdesti, mutta Chelsean belgialaisvahti selvitti tilanteet kunnialla.

Chelsea joutui toisen jakson alussa maksamaan tuhlailustaan kovan hinnan, kun Tiemoué Bakayoko menetti pallon Callum Wilsonille, joka pelasi nopean seinän Jordon Iben kanssa ja karkasi lontoolaisjoukkueen puolustukselta läpiajoon. Lopuksi Wilson päätti hyökkäyksen laittamalla pelivälineen pussiin.

Hetkeä myöhemmin Bournemouth kuritti illan isäntiä jälleen. Tällä kertaa Junior Stanislas sai pelattua pallon Wilsonille, joka pelasi hänet läpiajoon. Stanislas ajoi röyhkeästi Chelsean rangaistusalueelle ja ujutti pallon Courtois’n jalkojen välistä sisään. Chelsean puolustus mureni jälleen yllättävän helponnäköisesti.

Bournemouthin toisesta osumasta ehti kulua vain viitisen minuuttia, kun Chelsean verkko heilui jälleen. Tällä kertaa oma koira pääsi puraisemaan Chelseaa, kun monta vuotta lontoolaisseuran organisaatiossa ollut Nathan Aké ohjasi kulmapotkun jälkitilanteessa Stanislasin laukauksen maaliin.

Everton nappasi kotonaan Goodison Parkilla 2-1-voiton Leicesteristä.

Everton saa kiittää ensimmäisestä osumastaan Leicesterin laitapuolustajaa Ben Chillwelliä, joka menetti pallon oman rangaistusalueensa tuntumassa Cuco Martinan prässin alla. Peliväline ajautui Gylfi Sigurðssonille, joka pelasi sen nopeasti Theo Walcottille, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä.

Sama mies oli asialla myös varttia myöhemmin, kun Everton siirtyi 2-0-johtoon. Wayne Rooney lähetti Leicesterin maalille korkean keskityksen, johon ylsi ensimmäisenä Michael Keane. Hän jatkoi pallon päällään Walcottille, joka pääsi laukomaan pelivälineen verkkoon ensimmäisellä kosketuksellaan.

Duncan Alexander

@oilysailor
Walcott has scored or assisted 11% of Everton's PL goals this season

Leicester ilmoittautui otteluun mukaan toisella jaksolla, kun Rooney repi Wilfried Ndidin kumoon Evertonin rangaistusalueella. Jordan Pickford oli maalillaan voimaton, kun Jamie Vardy ampui pilkkunsa vasempaan alakulmaan ja toi vierasjoukkueen maalin päähän.

Newcastle joutui tyytymään kotonaan 1-1-tasapeliin Burnleyä vastaan.

Newcastlella oli puolen tunnin pelin jälkeen loistava mahdollisuus siirtyä johtoon, kun Burnley-puolustaja Phil Bardsley kaatoi Chelseasta lainatun Newcastle-laituri Kenedyn rangaistusalueella. Espanjalaishyökkääjä Joselu asetteli pallon 11 metriin, mutta hänen laukauksensa suuntautui aivan liian keskelle, ja maalivahti Nick Popella oli helppo työ pitää maalinsa puhtaana.

Brassilaituri Kenedy jatkoi Burnleyn piinaamista myös toisella puoliskolla lähettämällä täydellisen kulmapotkun, ja Newcastlen kippari Jamaal Lascelles nousi omiin korkeuksiinsa puskemaan pelivälineen voimalla verkkoon.

Newcastlen johto ei kestänyt kuitenkaan ottelun loppuun asti, sillä Sam Vokes toi vieraat tasoihin Kevin Longin kulmapotkusta.

Southamptonin surkea vire jatkui, kun Brighton kävi hakemassa vieraspisteen St Mary’s Stadiumilta 1-1-tuloksella.

Vierasjoukkue Brighton siirtyi 14. minuutilla johtoon, kun Southamptonin toppari Wesley Hoedt kaatoi Solly Marchin omalla rangaistusalueellaan. Tilanteesta vihellettiin pilkku, jonka Glenn Murray toimitti varmasti sisään.

Southampton kampesi itsensä peliin mukaan jälkimmäisellä jaksolla, kun Jack Stephens taisteli vapaapotkun jälkeen pallon itselleen ja lopulta maaliin.

Valioliiga keskiviikkona 31. tammikuuta

Chelsea-Bournemouth 0-3 (0-0)
0-1 Callum Wilson (51.)
0-2 Junior Stanislas (64.)
0-3 Nathan Aké (69.)

Everton-Leicester 2-1 (2-0)
1-0 Theo Walcott (25.)
2-0 Theo Walcott (39.)
2-1 Jamie Vardy (71.)

Newcastle-Burnley 1-1 (0-0)
1-0 Jamaal Lascelles (65.)
1-1 Sam Vokes (85.)

Southampton-Brighton 1-1 (0-1)
0-1 Glenn Murray (14.)
1-1 Jack Stephens (64.)

Korjaus 1.2.2018 klo 0:02: Newcastlen ja Burnleyn ottelun tulos korjattu.