Valioliigan ylivoimainen sarjakärki Manchester City jäi lauantaina 1-1 -tasapeliin Burnleyn vieraana ottelussa, jossa Pep Guardiola ei edes nimennyt omilleen täyttä vaihtopenkkiä. City jahtaa edelleen mestaruutta neljässä eri kilpailussa, joten otteluita on valtavasti. Joukkueen supertähti Kevin De Bruyne myöntääkin, että pikkuhiljaa alkaa väsyttää.

Belgialainen on ollut sivussa vain kolmesta Cityn 39 tähänastisesta ottelusta. Transfermarktin mukaan hän on on Top 5 -liigojen eniten peliminuutteja kauden aikana tahkonnut kenttäpelaaja.

– Tunsin lauantaina väsymyksen ensiminuutista alkaen. Olen sanonut sen ennenkin – ensimmäiset kymmenen peliä tuntuvat mahtavilta, seuraavat 10 ovat ihan ok, ja lopuissa peleissä on aivan paska olo, De Bruyne kommentoi Guardianille.

– Meidän täytyy tehdä, mitä meidän täytyy tehdä. Käytössämme on tällä hetkellä vain 15-16 pelaajaa, joten tästä täytyy vaan selvitä.

Tällä viikolla De Bruyne ja kumppanit ovat saaneet valmentaja Pep Guardiolalta ruhtinaallisen kolmen päivän vapaan, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran vasta lauantaina (kotipeli Leicesteriä vastaan). Ottelutauko on pisin sitten marraskuun.

– Tauko tekee meille hyvää. Minä menen matkoille, ihan sama minne, De Bruyne lupaa.