Valioliigan siirtoikkunan loppusuoralla nähtiin erikoinen ”kolmiodraama”, kun yhdessä ja samassa karusellissa Pierre-Emerick Aubameyang siirtyi Borussia Dortmundista Arsenaliin, Olivier Giroud Arsenalista Chelseaan ja Michy Batshuayi Chelseasta Dortmundiin.

Hyökkääjätriosta kahden ensimmäisen siirrot ovat pysyviä siirtoja, mutta Batshuayi matkasi Saksaan loppukauden lainalle. Moni odotti, että belgialaisen sopimuksessa olisi Dortmundin osto-optio, mutta Bild am Sonntagin mukaan näin ei ole – ymmärrettävästä syystä.

Batshuayi sopeutui Dortmundiin välittömästi, sillä jo ensimmäisessä pelissään perjantaina hän iski uudelle seuralleen kaksi maalia ja syötti kolmannen. Osto-optiota ei kuitenkaan papereihin rustattu, vaikka Chelsea olisikin tällaiseen ollut valmis.

Syy Dortmundin vastahakoisuuteen oli selvä. Chelsea olisi suostunut osto-optioon vain sillä ehdolla, että se pidättäisi itsellään 24-vuotiaan Batshuayin takaisinosto-oikeuden. Chelseassa oli selvästi opittu Kevin De Bruynen ja Romelu Lukakun tapauksista. Molemmat saapuivat Chelseaan nuorina, mutta tekivät lopulta läpimurtonsa aivan muissa seuroissa.

Dortmundissa puolestaan turhan tuoreessa muistissa on Mario Götzen siirto Dortmundista Bayern Müncheniin kesällä 2013. Götzen sopimuksessa oli tuolloin 37 miljoonan euron ulosostoklausuuli. Sen koommin Dortmund ei ole ulosostopykäliä pelaajien sopimuksiin määritellyt.

Batshuayin jatko Dortmundissa on silti ensi kaudellakin mahdollista, sillä taloustilanne on hyvässä jamassa. Dortmund on kauden 2017-2018 pelaajakaupoissaan 131 miljoonaa euroa plussan puolella – enemmän kuin mikään muu seura Euroopassa.