Valioliiga.comin osittain thaimaalaistunut asiantuntija Mixu Paatelainen kuului niiden henkilöiden joukkoon, jotka haukkoivat henkeään sunnuntaina huippuviihdyttävän Liverpool-Tottenham-ottelun parissa. Hän kuului myös niihin, jotka hieroivat silmiään epäuskoisina nähdessään Watfordin myöhentävän hallitsevan mestarin, Chelsean, 4-1.

Mixu, kierroksen kohokohta: ottelu Anfieldilla vai Watfordin murskalukemat maanantaina?

– Jalkapallon ystäville ilman muuta kärkiottelu Anfieldilla. Se oli ihan käsittämätön peli. Maaleja tuli, niin kuin odotettua, neljä kappaletta. Mutta miten ne sitten tulivatkaan… Kyllä jalkapallo on hieno peli. Ensin Liverpool menee varkain johtoon ja on pelissä mukana. Ja sitten, etenkin toisella jaksolla, Spurs laittaa sellaisen show’n pystyyn, että huh huh!

Niin – ottelun tuoksinassa pohdittiin jopa Jürgen Kloppin peruutelleen bussin Anfieldin uumenista kentälle?

– Spurs pakotti sen bussin kaivamaan. Joukkue pelasi niin hyvin ja aktiivisesti, ettei Liverpoolille jäänyt mitään muuta mahdollisuutta kuin yrittää pysyä perässä. Ja se käy parhaiten omalla puolustusalueella. Ei Liverpool halunnut vetäytyä niin alas ja puolustaa koko joukkueella. Sen oli pakko tehdä niin Spursin mahtavan painostuksen vuoksi.

[readmore from=Liverpool]

– Bussin parkkeeraus olisi vihoviimeinen asia, jonka Klopp tekisi. Joskus jalkapallo on vaan sellaista, että vaikka kuinka päättäisit tehdä jotain, vastustaja estää sinua. Tietysti Liverpool halusi hyökätä, mutta ei vain pystynyt.

Erotuomarit ottivat sitten näkyvän roolin. Mitä sanot tästä?

– Erotuomarit tekivät ratkaisunsa ja kaikille päätöksille oli perusteensa. Toisaalta, kaikissa olisi ollut perusteet myös viheltää toisin. Videot oikein käytettyinä olisi oikea ratkaisu. Tosin videokokeilut eivät ihan nappiin ymmärtääkseni menneet cupin otteluissa.

– Kun mietitään ottelua kokonaisuudessaan, Liverpoolin täytyy olla tyytyväinen pisteeseen. Tottenham oli selvästi parempi. Tietysti nami oli jo hetken Liverpoolin huulilla huikean Mohamed Salah’n osumalla, mutta tuloksellisesti se, että Tottenham sai vähintään pisteen, meni oikein.

Entäs Harry Kanen rankkari numero 1?

– Kane yritti ylös keskelle. Jos se olisi mennyt maaliin, kaikki olisivat hurranneet. Pallo meni juuri siihen kuin hän yrittikin. Loris Karius aavisti tällä kertaa oikein. Näin se vain menee.

– Joku varmaan tuomitsi laukauksen epäonnistuneeksi ja sitä se toki oli, kun pallo torjuttiin. Mutta onko veto epäonnistunut lähtökohtaisesti, jos laukoja laittaa pallon juuri sinne kuin haluaa?

[readmore from=Chelsea]

– Kannattaa kaivaa arkistoista esiin Suomen cupin finaali vuodelta 1985, kun Olli Huttunen aavisti Jyrki Niemisen rankkarin. Nieminen yritti ”panenkaa”, mutta Huttunen seisoi vain paikallaan ja nappasi löysän kudin syliinsä. Karius teki tavallaan ”huttuset” Kanelle.

– Toinen rankkari otettiin sitten perinteisesti alakulmaan ja tässä ajassa käsittämätön sadas valioliigamaali oli tosiasia.

Mitä muuta sanot viikonlopun peleistä?

– Arsenal näytti, että joukkue tulee olemaan ihan eri ryhmä loppukaudella. Siirtomarkkinat toivat ainakin hetken piristyksen.

– Lisäksi yksi koko kierroksen tyytyväisimmistä henkilöistä on José Mourinho. José hoiteli oman hommansa ja Man Unitedille rutiinivoiton. Takana olevat uhkaajat menettivät sen sijaan pisteitä. Mourinholle tämä viikonloppu tavallaan korjasi Spurs-tappion ajatellen sarjan asetelmia.

Ja sitten maanantain suuryllätykseen. Watford pieksi Chelsean 4-1. Mitä ihmettä Stamford Bridgellä tai lähinnä heidän harjoituskeskuksessaan Cobhamissa oikein tapahtuu?

– Olisipa kiinnostavaa olla kärpäsenä katossa. Se on ainakin varmaa, etteivät asiat ole hyvin. Kahdessa viimeisessä ottelussa on mennyt seitsemän maalia omiin putoajakandidaatteja vastaan. Peli on halutonta ja sekavaa. Todennäköisesti joukkueen sisäisessä kemiassa on jotain pahasti vialla.

[readmore from=Mixun-Special-One]

– Ehkä juuri näillä hetkillä siellä toivottaisiin, että John Terry olisi vielä mukana pitämässä rotia ja hoitamassa johtajan velvollisuuksia. Nyt näyttää siltä, ettei JT:n kaltaista isoa päällikköä ole rauhoittamassa tilannetta.

Ja mitähän seuraavaksi tapahtuu?

– Chelseassa on aina oltu valmiita nopeisiin ratkaisuihin. Se on selvää, että jotain täytyy muuttua ja pian. Kamppailu Mestarien liiga -paikkoihin on niin tiukka ja verinen, että kurssi täytyy kääntää välittömästi. Mutta ensimmäisenä tulee mieleen, että saa nähdä miten Conten käy…

– Niukat tiedotteet, joissa Chelsea kiittää menneistä vuosista ja palveluksista ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi. Tiedä häntä, ehkä lopputili olisi jopa helpotus Contelle, jota on huhuiltu vaikka mihin. Kaikki on mahdollista huippujalkapallossa ja vielä mahdollisempaa Chelseassa.