Olivier Giroud myöntää: ”Maajoukkueen päävalmentaja kehotti lähtemään Arsenalista”

© Kuva: Getty Images

Olivier Giroud vaihtoi seuraa tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä. Arsenalia kesästä 2012 lähtien edustanut hyökkääjä vaihtoi paikalliskilpailija Chelseaan. Se lienee ollut ainakin Didier Deschampsin mieleen.

Ranskan maajoukkueen johdosta ehdittiin jo aiemmin vihjailla, että seurasiirto voisi olla hyvä asia Giroud’n maajoukkueuran kannalta. Nyt 31-vuotias hyökkääjä myönsi, että maajoukkueen päävalmentaja Deschamps oli kehottanut häntä lähtemään Arsenalista.

– Deschamps ei kehottanut minua siirtymään Chelseaan. Hän kehotti minua vaihtamaan seuraa, Giroud sanoi Téléfootille London Evening Standardin mukaan.

– Kaikki tietävät, kuinka kovasti haluan pelata maajoukkueessa. Joka kerta kun vedän maajoukkuepaidan päälleni, tunnen ylpeyttä.

– Tietysti siis haluan pelata myös Venäjän MM-kisoissa, jotka ovat varmuudella viimeiset MM-kisani. Minun oli siis annettava itselleni mahdollisuus.

– Viikko ennen siirtoikkunan umpeutumista keskustelimme [Deschampsin kanssa]. Halusin hänen mielipiteensä asiaan, siinä kaikki.

Giroudia huhuiltiin muualle jo viime kesänä. Silloin hän päätti vielä jäädä Arsenaliin.

– Päätökseni oli helppo. Viime kesänä halusin jäädä Arsenaliin ja kokeilla onneani, vaikka Alex Lacazette hankittiin. Fakta oli kuitenkin se, että valmentaja halusi edelleen hankkia uuden keskushyökkääjän.

– [Pierre-Emerick] Aubameyangin hankkimisen myötä Arsenalissa olisi ollut kolme keskushyökkääjää. Siksi päätin lähteä Arsenalista.