Egyptiläinen Mohamed Salah siirtyi ensimmäisen kerran Valioliigaan jo reilut neljä vuotta sitten tammikuussa 2014. Baselissa läpilyönyt hyökkääjä ei kuitenkaan saanut Chelseassa kunnon tilaisuutta. Reilun vuoden aikana Salah pelasi vain 13 valioliigaottelua tehden niissä kaksi maalia. Helmikuussa 2015 matka jatkuikin Italiaan – ensin lainasopimuksilla ja lopulta pysyvällä siirrolla AS Romaan.

Viime kesänä Salah teki paluun Valioliigaan, kun Liverpool osti hänet omakseen Roomasta 42 miljoonalla eurolla, joka voi nousta menestyspykälien myötä 50 miljoonaan. Neljässä vuodessa egyptiläisen hinta on yli kolminkertaistunut, mutta maalimäärien kasvu on ollut vieläkin paljon hurjempaa.

Salahin kaksi maalia Tottenhamin verkkoon viime viikonloppuna nostivat hänen kauden maalisaldonsa sarjapeleissä jo 21:een. Siten miehestä tuli Liverpoolin valioliigahistorian nopeimmin 20 maalin rajapyykkiin yltänyt pelaaja. Salah saavutti rajan vain 25 ottelussa.

– Kolme vuotta sitten en pelannut paljoakaan. Heti Englantiin paluuni jälkeen halusin näyttää, mitä osaan, Salah kertoo FourFourTwon haastattelussa.

– Minusta pärjään hyvin. Pärjäsin hyvin myös Fiorentinassa ja Romassa. En halua kuulostaa ylimieliseltä, mutta tiedän olevani hyvä.

Salah kertoo haastattelussa olevansa nyt onnellinen, sillä Liverpool oli miehen lapsuuden suosikkiseura.

[readmore from=Mohamed-Salah]

– Olen ollut pikkupojasta saakka Liverpoolin fani. Se oli suosikkiseurani Valioliigassa. Olen rakastanut seuraa aina ja tiesin, että tämä on joukkue, jossa haluan pelata. Tunnen seuran historian ja halusin heti tarttua tilaisuuteen.

– Olen onnellinen tehdessäni maaleja poikavuosieni suosikkiseuralle. Haluan, että voitamme jotain: meille, faneille ja seuralle. Pokaali on nyt ja aina tavoitteemme.

Salah jakaa vuolaat kiitokset myös Jürgen Kloppin myönteiselle ja ihmisläheiselle valmennustyylille.

– Onko Klopp joka päivä samanlainen kuin sivurajalla? Ehdottomasti. Hän haluaa aina panna parastaan joukkueensa puolesta ja saada jokaisen hymyilemään.

– Se tarkoittaa, että jokainen pelaaja haluaa antaa hänelle sataprosenttisen panoksen. Niin hänkin antaa meille. Klopp on aina motivoitunut ja haluaa auttaa jokaista pelaajaansa kehittymään, Salah luonnehtii.