Miljardööri Amanda Staveleystä voi sittenkin vielä tulla valioliigaseura Newcastle Unitedin uusi omistaja, kertoo Sky Sports verkkosivuillaan.

Tammikuussa uutisoitiin, että nykyisen omistajan Mike Ashleyn ja Staveleyn yrityksen PCP Partnersin väliset neuvottelut mahdollisesta omistajanvaihdoksesta ovat päättyneet. Lähteen mukaan yritykset sopimuksen aikaansaamiseksi osoittautuivat ”täydeksi ajanhukaksi”.

Ashley odottaa saavansa seurasta noin 300 miljoonaa puntaa, ja Staveleyn edellinen tarjous jäi siitä noin 50 miljoonaa puntaa.

– En näe kaupan toteutuvan, ellei hän korota sitä. Ashleyn näkökulmasta Newcastle on omillaan toimeentuleva. Hän haluaa myydä, hän on saanut siitä tarpeekseen kymmenen vuoden jälkeen, mutta he eivät menetä rahaa, joten hänellä ei ole kiire. Hän saa edelleen ilmaista mainosta Sports Directille joka kerta heidän pelatessaan, Koillis-Englannin asioihin erikoistunut Skyn toimittaja Keith Downie sanoo.

– Voin nähdä, että vallansiirtoprosessi herätetään henkiin kauden lopussa, mutta vain siinä tapauksessa, että Newcastle säilyy sarjassa ja Staveley korottaa tarjoustaan. Toinen kiistakapula voi olla se, että ”sillan alla on liikaa vettä” parin viime kuukauden tapahtumien jälkeen.

Downie ei usko, että Staveley olisi kiinnostunut ostamaan Mestaruussarjassa eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan seuran.