Newcastle aiheutti Valioliigakierroksen suurimman yllätyksen onnistuttuaan kaatamaan kotikentällään Manchester Unitedin luvuin 1-0. Voittomaalista vastasi tunnin kohdalla Matt Richie.

Newcastle aloitti kamppailun vahvasti. Kotijoukkueella oli vain kymmenen minuutin jälkeen jo viisi laukausta ja Rafa Benítezin miehistö onnistui hallitsemaan kamppailua St. James Parkilla.

Manchester United piristyi ensimmäisen vartin jälkeen huomattavasti. Vierailla oli muutama maukas maalipaikka, mutta debyyttiään Newcastlen maalilla pelannut Martin Dubravka onnistui pysäyttämään tilanteet. Newcastle ei päässyt avausvartin jälkeen juurikaan maalipaikoille ja Dubravka piti isäntiä useaan otteeseen pystyssä.

Puoliajalle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Kotiyleisö räjähti tunnin kohdalla, kun Newcastle meni yllättäen johtoon. Jonjo Shelvey antoi keskikentältä vapaapotkun kohti vieraiden boksia. Peliväline kimposi kahden Newcastle-pelaajan kautta Richielle, joka pääsi ampumaan vapaasti viidestä metristä pelivälineen ohi David de Gean.

Manchester United haki vimmatusti tasoitusosumaa lopussa, mutta Dubravka ylsi todella komeisiin pelastuksiin ja oli suurin yksittäinen tekijä isäntien voitossa.

Tappion myötä Manchester Unitedin ero sarjaa johtavaan Manchester Cityyn kasvoi jo 16 pisteeseen.