Chelsean kaksi viimeistä ottelua ovat päättyneet tappioon. Eikä kyseessä ole ollut Valioliigan jättiläisiä, vaan keskikastilaisia. Ensin lontoolaiset saivat turpasaunan Bournemouthilta 0-3, sitten Watfordilta 1-4.

Tänään, maanantaina, sinipaidoilla on mahdollisuus palata voittokantaan. Chelsea on ylivoimainen suosikki kotonaan sarjajumbo West Bromwichia vastaan.

West Bromwich on kerännyt kauden 26 ottelustaan vain 20 pistettä. Joukkue on pelannut marraskuusta saakka uuden managerin alaisuudessa, kun Tony Pulis sai potkut ja tilalle tuli Alan Pardew. Ihan kaikkialla kyseistä ratkaisua ei ole ymmärretty.

– Fanit varmaan kiroavat, miksi WBA:n seurajohto päästi Tony Pulisin pois, tai ainakin sitä, miksi Alan Pardew otettiin hänen tilalleen. Tänään toki Pardew’lla ja West Bromilla on mahdollisuus kääntää homma, ainakin jos Chelsea ei ole saanut alakertaansa tukittua, Viasatin selostaja Ville Kuusinen pohtii Valioliiga.comille.

Myös WBA on hävinnyt kaksi viimeistä peliään. Vajaat kaksi viikkoa sitten se taipui sarjajohtaja Manchester Citylle, toissa viikon lauantaina niukasti Southamptonille.

Chelsean italialaismanagerin Antonio Conten asema on horjunut entistä kovemmin heikkojen tulosten takia. Conten on huhuttu olevan yksi ehdokkaista Italian maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Conte on valmentanut saapasmaata aiemminkin ennen pestiään Chelseassa.

– Mielenkiintoista nähdä Conten kehonkieli ynnä muu. Watford-nöyryytyksessä vaikutti siltä, että menolippu Torinoon on jo ostettu, Kuusinen heittää.

Voitolla Chelsea nousisi Valioliigassa neljänneksi ja tarraisi Mestarien liigan lohkovaiheen paikkaan. Joukkueella on kasassa 50 pistettä, mutta kaksi pistettä edellä olevalla Tottenhamilla on peli enemmän pelattuna.

Ville Kuusisen selostama Valioliigan ottelu Chelsea-West Bromwich näkyy suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi maanantaina 12.2. kello 21.55 alkaen. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteessa viasport.fi.