Mestarien liigassa mitellään neljännesvälieriä. Valioliigajoukkueiden aloitus on ollut suorastaan murhaava.

Kun Euroopan ykköskilpailussa on jäljellä 16 joukkuetta, mukana pitäisi olla enää vain todella kovia ryhmiä. Siitä huolimatta kaksi valioliigajoukkuetta on jo ensimmäisten osaotteluiden jälkeen jatkossa. Näin uskallan väittää, sillä Manchester City takoi Baselin vieraana taululle 4-0-lukemat. Eilen Liverpool pani vielä astetta paremmaksi. Porto vieraissa nurin peräti 5-0.

Tuohon kun vielä lisätään Tottenhamin vakuuttava esitys Juventusta vastaan (vieraissa 2-2), niin valioliigajoukkueiden osalta tilanne näyttää todella hyvältä.

Se oli tilastollisesti kova juttu, että kaikki viisi Valioliigan edustajaa eteni lohkoistaan jatkoon. Nyt alkaa näyttää siltä, että Valioliigalla on todella väkevä edustus vielä puolivälierissäkin. 2/8 varmasti, 3/8 todennäköisesti, 4/8 hyvin mahdollisesti, ehkä jopa 5/8?

Ensi viikolla taipaleensa neljännesvälierissä aloittavat Manchester United ja Chelsea. United on selvä ennakkosuosikki Sevillaa vastaan, mutta Chelsea lähtee altavastaajana Barcelona-ottelupariin. Yllätys on toki mahdollinen, mutta tässä vaiheessa ihan jo normaalisuoritus vie puolivälieriin neljä valioliigaryhmää.

Paukut päätyyn asti?

Tokikaan neljännesvälieriin pääseminen ei vielä tarkoita sitä, että yltäisi päätyyn asti. Vielä pitäisi kaataa Real Madridia tai PSG:tä, Barcelonaa ja Bayern Müncheniä. Mutta nyt tilanne on parempi kuin pitkään aikaan.

Manchester City on juuri nyt maailman parhaita joukkueita. Sillä on hyvät mahdollisuudet koko kilpailun voittoon. Tottenham näytti Juventusta vastaan, että nuoren joukkueen henkinen kantti riittää kovassakin paikassa. Pelillisestä osaamisesta homma ei jää kiinni.

Lisäksi Liverpool kykenee horjuttamaan hyökkäyskalustollaan mitä tahansa joukkuetta – aivan kuten päävalmentaja Jürgen Klopp Porto-ottelun alla sanoi. Ja sitten ovat vielä Man United ja Chelsea, joiden päävalmentajat José Mourinho ja Antonio Conte kykenevät luomaan aivan huipputason yksittäisiä ottelusuunnitelmia.

Turnaus on vielä pahasti kesken, mutta juuri nyt näyttää siltä, että valioliigajoukkueiden keskinäinen loppuottelu on täysin mahdollinen.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila