Tottenham on ihastuttanut pelaamisellaan useita jalkapallon ystäviä Mauricio Pochettinon aikakaudella. Joukkue oli pitkään Leicesterin ykköshaastaja Valioliigan mestaruustaistossa kaudella 2015-16 ja kaudella 2016-17 se sijoittui toiseksi Chelsean jälkeen.

Hienoista suorituksista huolimatta on karu fakta, ettei Pochettino ole voittanut joukkueen kanssa yhtään pokaalia.

Argentiinalaisvalmentaja on saanut kuulla tästä useasti, mutta nyt hän kehottaa ihmisiä unohtamaan pokaalien puuttumisen ja nauttimaan joukkueen pelaamisesta.

– Peliesityksemme ovat todella, todella hyviä. Ihmiset sanovat, että ”Tottenham pelaa hyvin ja heidän suorituksensa ovat erinomaisia, mutta se ei ole mitään, jos ei voita pokaaleja”. Tuo ei ole totta. Se ei pidä paikkaansa, Pochettino kertoi ESPN:n mukaan.

– Jalkapallossa on kyse mahdollisuudesta nauttia. Ihmiset maksavat lipuista, jotta he voivat nauttia joukkueensa hyvästä pelaamisesta. Jos voitat pokaalin, niin se on fantastista, mutta kyse on aina tästä päivästä.

– Tahdommeko voittaa pokaaleja? Tietenkin. Me tahdomme voittaa ja juhlia kannattajiemme kanssa. Olen positiivinen persoona ja olen varma, että tulemme voittamaan ison pokaalin jonain päivänä. Siihen voi mennä vuosi, kaksi vuotta tai viisi vuotta.