Manchester Unitedin konkaripelaaja Michael Carrick uskoo, että joukkueen skotlantilaislupaus Scott McTominay tulee tulevaisuudessa korvaamaan hänet Punaisten paholaisten keskikentällä.

Viisivuotiaana Unitedin organisaatioon liittynyt McTominay, 21, sai debyyttinsä manchesterilaisten edustusjoukkueessa viime kaudella. Nyt hänellä on kasassa jo 15 ottelua Man Unitedin ykkösmiehistössä.

Carrick, 36, valittiin täksi kaudeksi Unitedin kapteeniksi, mutta hän joutui olemaan sivussa joukkueen vahvuudesta neljä kuukautta sydänvian takia. Pian diagnoosinsa jälkeen hän ilmoitti, että päättää pelaajauransa kuluvan kauden jälkeen.

12 vuotta manchesterilaisseuraa edustanut Carrick ennustaa, että hän jättää joukkueen hyviin käsiin.

– Scotty on pärjännyt loistavasti. Hän on kehittynyt valtavasti viimeisen 6-12 kuukauden aikana, kun hän on osallistunut edustusjoukkueen harjoituksiin useammin, kehuu Carrick Unitedin verkkosivuilla.

– Hän ei peräänny yhdestäkään haasteesta, joita hän on kohdannut eri ympäristöissä. Hän on atleetti. Hän on vahva, nopea ja erittäin hyvä pallon kanssa. Hänellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet erittäin hyvää uraa varten.

– Hän tarvitsee vain taukoja oikeilla hetkillä, ja toistaiseksi hän on niitä saanut. Toivottavasti hän jatkaa tilaisuuksiensa hyödyntämistä.

– Hän on valmis kuuntelemaan ja oppimaan. Se on yksi tärkeimmistä asioista nuorelle kundille, omata tuollainen asenne. Minä olen tietysti valmis auttamaan häntä ja yritän tehdä sitä niin paljon kuin pystyn.

– Tiedän, että hän tulee ottamaan paikkani jonain päivänä.

– On minun vastuullani tehdä kaikkeni auttaakseni häntä. Se on asia, josta nautin suuresti. Saan nähdä, miten nuoret jätkät tulevat joukkueeseen ja saavat mahdollisuuden.