Chelsea puolusti Barcelonaa vastaan suorastaan loistavasti Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa.

Kotijoukkue miehitti oman puolustusalueensa tiiviisti ja iski riiston hetkellä nopeasti vastaan. Lopulta Barcelona pääsi hieman kuin koira veräjästä, sillä Chelsea osui kahdesti tolppaan ja lahjoitti toisella jaksolla vieraille 1-1-tasoituksen (lue raportti tästä).

Chelsea hallitsi palloa vain 32 prosenttia peliajasta ja antoi 259 onnistunutta syöttöä Barcelonan 825:ttä vastaan. Ottelun jälkeen Chelsean päävalmentaja Antonio Conte selitti ottelusuunnitelmaansa

– Mielestäni me olimme hyvin lähellä täydellistä ottelua, Conte sanoi lehdistölle.

– Me maksoimme yhdestä virheestä. Mutta kuten hyvin tiedätte, [Lionel] Messin, [Andrés] Iniestan ja [Luis] Suárezin kaltaisia pelaajia vastaan joutuu maksamaan virheistä.

Lue tästä, miten Conte kommentoi virheen tehnyttä Andreas Christenseniä.

– Kun pelaa Barcelonaa vastaan, tiedämme että päästä päähän pelaaminen vastaan on hullua. Silloin häviää ottelun. Eikä vain 0-1 tai 0-2, vaan 0-4, 0-5 tai 0-6, kuten Espanjassa tapahtuu.

– Tällaisessa ottelussa on oltava viisas. Tiedämme, että he ovat meitä parempia. Meillä on paljon nuoria pelaajia, joten joudumme antamaan tasoitusta kokemuksessa. Tästä syystä meidän on pelattava viisaasti.

Toinen osaottelu pelataan Camp Noulla 14. maaliskuuta. Barcelonan vierasmaalin ansiosta Chelsean on pakko tehdä vähintään yksi maali, jotta se voisi päästä jatkoon.

[readmore from=Chelsea]

– Lopputulos oli harmillinen, mutta samaan aikaan tämä antaa meille paljon itseluottamusta. Toisessa osassa jatkopaikka on ihan auki. Ei siitä helppoa tule, koska puhumme Barcelonasta. Hekin näyttivät tässä pelissä olevansa fantastinen joukkue.

– Tästä ottelusta en muista yhtään Thibaut’n [Courtois] torjuntaa. Heillä oli se Paulinhon paikka ensimmäisellä puoliajalla ja Suárezin paikka toisella.

– Mielestäni me pelasimme todella hyvän ottelun, Me noudatimme ottelusuunnitelmaa.

– 15 päivän aikana meidän on valmistauduttava toiseen otteluun Barcelonaa vastaan. Meidän on valmistauduttava kärsimään yhdessä. Mutta meidän on muistettava, että kun saamme pallon, se on aina tilaisuus tehdä maali.