Valioliigajoukkueet ovat pärjänneet suorastaan loistavasti Mestarien liigan neljännesvälierissä. Täydentääkö Manchester United tappiottoman sarjan?

Manchester City ja Liverpool ovat jo ensimmäisten osien jälkeen jatkossa. Tottenham haki erinomaisen 2-2-tasapelin Juventuksen luona, ja Chelsea oli kotonaan 1-1-tuloksesta huolimatta pelillisesti Barcelonaa parempi. Tänään Man United aloittaa oman urakkansa Sevillan vieraana.

Ennakolta United on vierasottelussakin suosikki. Helppoa iltapuhdetta ei silti odoteta. José Mourinho on valmentaja, jolle altavastaaja-asema sopisi paljon paremmin. Nyt United joutuu ottamaan ohjat omiin käsiinsä, eikä sellainen suurseurafutis ole Mourinholle ominaisinta.

Sevillalla ailahtelevampaa

United pelasi hiljattain pitkän tappiottoman putken ja ennen kaikkea piti maalinsa puhtaana peräti kuusi ottelua peräjälkeen. Ihan viime aikoina on ollut vähän hankalampaa. Tappiot Valioliigassa Tottenhamille ja Newcastlelle ovat pudottaneet Unitedin mukaan raadolliseen taisteluun kolmesta viimeisestä Mestarien liiga -paikasta.

Sevilla on kasannut itsensä Eibarille kärsityn 1-5-tappion jälkeen. Ensin joukkue selvitti tiensä Copa del Reyn finaaliin, ja kahdessa viimeisimmässä La Liga -ottelussa Sevilla on kaatanut Gironan sekä Las Palmasin. Tällä hetkellä andalusialaisten sarjasijoitus on viides.

Mestarien liigan lohkovaiheessa Sevilla pelasi hyvin ailahtelevasti. Toisaalta kaksi tasapeliä Liverpoolia vastaan, mutta toisaalta 1-5-tappio Moskovan Spartakille. United oli huomattavasti tasaisempi. Kuudesta pelistä viisi voittoa ja vain yksi niukka tappio.

Uusista miehistä ratkaisija?

Loukkaantumisten suhteen molemmilla joukkueilla on hieman topparihuolia. Sevillalta puuttuvat Daniel Carriço ja Simon Kjær. United sen sijaan joutuu tulemaan toimeen ilman Phil Jonesia ja Marcos Rojoa. Mourinholla ei ole käytössään myöskään Zlatan Ibrahimovićia eikä Marouane Fellainia.

Molemmilla joukkueilla on myös mielenkiintoisia lisäyksiä sitten lohkovaiheen. Sevilla vahvisti tammikuussa joukkuettaan Guilherme Aranalla, Roque Mesalla ja Sandro Ramírezilla. United taas sai hyökkäykseensä Alexis Sánchezin. Löytyykö näistä neljästä jopa ottelun ratkaisija?

Mestarien liiga 21.2.

Sevilla-Manchester United klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)

Šah’tar Donetsk-AS Roma klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)