Arsenalin kannattajille tarjottiin alkuvuodesta kaksi isoa uutista. Joukkueen eturivin pelaajista Alexis Sánchez kaupattiin Manchester Unitediin, mutta vastaavasti toinen ryhmän johtotähti Mesut Özil solmi yllättäen Gunnersin kanssa jatkosopimuksen.

1980-1990 -luvuilla lähinnä West Hamissa ja Evertonissa maaleja mättänyt Tony Cottee on sitä mieltä, että Özil on nyt Arsenalin ehdoton avainpelaaja. Häntä kuitenkin seurataan ottelusta toiseen suurennuslasin kanssa.

– Ehkä Özil tarvitsi Sánchezin lähtöä. Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö Sánchez olisi ollut Arsenalin johtohahmo. Nyt, kun hän on poissa, Özil voi astua näyttämölle, Cottee kertoi Premier League Dailylle Sky Sportsin mukaan.

– Uusi sopimus voi antaa hänelle valtavasti buustia. Luulin, että hän lähtisi kauden päätteeksi.

– Özil on mahtava pelaaja, mutta hänestä tulee helppo saalis kriitikoille, jos asiat eivät suju. Jos Arsenal häviää pelejä, se johtuu siitä, ”ettei Özil tee tarpeeksi töitä”. Luulen, että me unohdamme helposti kaikki Özilin maalisyötöt ja maalit.

Cotteen mielestä Özilille pitää sallia taiteilijanvapauksia, jotta hänestä saadaan paras mahdollinen irti.

Arsène Wenger on sallinut profiilipelaajiensa ilmaista itseään. Özilin kaltaisten pelaajien täytyy antaa vähän pyöriä ympäriinsä. Häntä on ilo katsella, kun hän on vireessä.

Torstaina Özil saanee lepovuoron Arsenalin hakiessa Eurooppa-liigan jatkopaikkaa Östersundia vastaan. Sunnuntain huippuottelussa Manchester Cityä vastaan kun tarvitaan levännyttä ja huippukuntoista Öziliä.