Nykytilanne: Pep Guardiola valmentaa Englannin kovinta joukkuetta, Manchester Cityä. Arsène Wenger luotsaa edelleen Arsenalia.

Wenger on tehnyt niin kauan töitä Arsenalissa, että paljon on sinä aikana ehtinyt tapahtua. Siitäkin tuntuu olevan jo ikuisuus, kun Guardiola aloitteli kymmenisen vuotta sitten valmennusuraansa ja johti Barcelonan dynastiaan.

Harva enää edes muistaa, kun Guardiola vielä pelasi. Silloinkin Wenger luotsasi Arsenalia. Nyt ranskalaisluotsi paljasti, että Guardiola olisi halunnut siirtyä Tykkimiehiin.

– Juttelin hänen kanssaan muutaman kerran. Kertaalleen hän kävi pelaajauransa aikana luonanikin, koska hän halusi pelata Arsenalissa, Wenger sanoi beIN Sportsille Sky Sportsin mukaan.

Wenger antoi myös kehut valmentaja-Guardiolalle, joka on viemässä Cityä ylivoimaiseen valioliigamestaruuteen.

– Mielestäni hän on suoriutunut paljon paremmin kuin minä. Hän tietää, mitä tekee. Hänellä on ollut poikkeuksellisia joukkueita ja hän on valmentanut niitä erittäin hyvin.

– Kunnioitan sitä, mitä hän tekee, koska hänellä on selkeä näkemys pelistä. Hänellä on positiivinen ote, positiivinen filosofia.

– Vaikkei hän voittaisi, kunnioittaisin häntä yhtä paljon, koska hänellä on vaikutusta peliin. On hyvin tärkeää, että on positiivinen asenne peliä kohtaan.