Arsenalin manageri Arsène Wenger puolustaa hyökkääjäänsä Danny Welbeckiä, jolla on ollut vaikeuksia lunastaa odotuksia Emirates Stadiumilla.

Welbeck, 27, saapui Arsenaliin vuonna 2014 Manchester Unitedista, mutta hänen aikaansa Tykkimiehissä ovat sävyttäneet tapahtumarikas loukkaantumishistoria sekä jo Unitedin ajoilta tutut kuivat kaudet. Welbeck on pelannut lontoolaisseurassa 93 virallista ottelua tehden 22 maalia.

Wengerin mukaan Welbeckiä arvosteltaessa pitäisi nähdä hänen tilastojensa taakse.

– Haluan pitää hänet, koska mielestäni hän on käynyt läpi tulisen ajanjakson. Hän on tullut helvetistä. Olen nähnyt positiivisia merkkejä harjoituksissa. Jos hän pystyy pysymään kentällä ja kunnossa, haluan hänen pysyvän täällä, selvensi Wenger Talksportin mukaan.

– Pidän hänestä, koska hän voi pelata molemmilla laidoilla tai hyökkäyksen kärkenä.

Arsenalin paikallisvastustaja Tottenham taas on saanut nauttia englantilaishyökkääjänsä Harry Kanen loistavista suorituksista jo useamman kauden ajan. Kolmatta peräkkäistä Valioliigan maalikuninkuutta jahtaava Kane, 24, tarvitsee kuitenkin Wengerin mukaan Welbeckin kaltaisia pelaajia menestyäkseen.

– Hän (Welbeck) on minulle hyödyllinen pelaaja ensisijaisesti laatunsa takia. Hän ei ehkä ole Harry Kanen kaltainen maalintekijä, mutta Englannin maajoukkueessa hän voi pelata täydellisesti Harry Kanen kanssa, koska hän voi pelata laidoilla.