Manchester Unitedin päävalmentaja José Mourinho ei ollut järin hilpeällä tuulella lehdistötlaisuudessa Mestarien liigan ottelun jälkeen.

Alla oli maaliton tasapeli Sevillan vieraana ja pelillisesti melkoinen pyöritys Sevillan myllyssä. Lisäksi Ander Herrera loukkaantui (lue Mourinhon kommentit loukkaantumisesta tästä).

Mourinholla alkoi keittää siinä vaiheessa, kun lehdistö kysyi Alexis Sánchezin roolista. Eräs toimittaja tiedusteli, arvostaako Sánchez tiukkoja taktisia raameja, vai pitäisikö hänelle antaa vapaampi rooli.

– Te kaikki, tai monet teistä, taidatte olla ihan uudessa urheilulajissa! Englannissa jotkut sanovat, ettei laiturien pitäisi puolustaa, Mourinho vastasi.

– Ensi kerralla kun näen David Beckhamin, kysyn häneltä: ”David, kun pelasi oikeana laiturina Manchester Unitedissa ja vastustajan vasen pakki nousi ylös, jäitkö katselemaan vierestä? Vai juoksitko alas puolustamaan kaveria vastaan?” Aion kysyä tuota Davidilta.

[readmore from=Manchester-United]

– Kaikki tietävät, etten ole Roy Keanen tai Paul Scholesin hyvä ystävä, mutta aion kysyä heiltä: ”Kun joukkue menetti pallon, tulitteko alaspäin puolustamaan? Vai jäittekö kävelemään kentälle?”, Mourinho sanoi viitaten Paul Pogbasta roolista esitettyihin vastaaviin kommentteihin.

– Nyt näyttää siltä, että kaikkien hyvien pelaajien pitäisi pelata vapaasti, kun joukkueella on pallo. Sehän on aivan typerästi sanottu. Kun joukkueella on pallo, hyökätään. Kun joukkueella ei ole palloa, puolustetaan.

– Se on juuri niin yksinkertaista, mutta nyt vaikuttaa siltä, että jotkut ihmiset ovat luomassa uutta urheilulajia. En silti osta selitystä, koska nykymaailman huippujoukkueissa kaikki tekevät töitä. Kaikki noudattavat taktiikkaa kurinalaisesti.