Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen valmistautuu viikonlopun otteluun Thaimaassa voitto taskussa. Tarkoitus on jatkaa voittoputkea, mutta samalla seurata, mitä Valioliigassa tapahtuu. Pääfokus on sunnuntain kärkiottelussa Manchester United–Chelsea.

Mixu, kolme pistettä napsahti viikonloppuna. Miltä tuntui?

– Todella hyvältä. Voitto kotiavauksesta oli juuri se, mitä haluttiin ja tarvittiin. Koetetaan tästä nyt rakennella pientä putkea. Viikonloppuna taas kolmen pisteen hakuun.

Kolmea pistettä hakee myös moni Valioliigajoukkue viikonloppuna. Minkä pelin itse nostat erityisen mielenkiinnon kohteeksi?

– Luonnollisesti sunnuntain pelin Manchester United–Chelsea. Samalla se on ottelu José Mourinho vs Antonio Conte. Ennen ensimmäistä kohtaamista kaverit nokittelivat aika tehokkaasti ja sama jatkui pelin jälkeen. Veikkaan, että nyt isketään vielä isommilla panoksilla.

– Kumpikin yrittää kuumeisesti miettiä, millaisen kanin voisi vetää hatusta yllättääkseen kollegan. Mutta samalla kumpikin tietää, mitä sarjataulukossa lukee: pirun tiukka tilanne. Kummallakaan ei olisi varaa hävitä toiselle – ja tämä saattaa näkyä pelissä.

Miten?

– Siten, että kumpikin lähtee vahvasti oman pään pelaamisen kautta, välttämään tappiota. Nyt ei ole oikeastaan kyse siitä, kumpi saa pisteitä. Kyse on enemmän siitä, ettei vastustaja niitä saa. Uskon, että etukäteen molemmat ottaisivat tasapelin vastaan, jos sitä tarjottaisiin. Siitäkin huolimatta, että ManU pelaa kotona.

Molemmat tosiaan osaavat puolustaa… Se nähtiin viikon Mestarien liigan otteluissa…

– Nimenomaan. Chelsea lähti oikeastaan ainoalla mahdollisella tavalla Barcelonaa vastaan. Laittamaan parikin linjaa ottamaan tila pois Barcalta. Conten suunnitelma oli lähellä onnistua, mutta puolustuksen yksi virhe antoi tilaisuuden Lionel Messille kuitata. Tuskin Conten lähtökohta eroaa paljoa sunnuntain peliin. Tila pois, miehet alhaalla ja vauhdilla vastaiskuihin. Tietysti myös erikoistilanteisiin panostetaan.

[readmore from=Mixu-Paatelainen]

– ManU taas enemmän joutui puolustuskannalle Sevillaa vastaan. Sevilla teki juuri sen minkä piti: yritti ottaa niskalenkin kotiottelussaan. Mutta taas kerran José pystyi viemään ratkaisun kotikentälleen. Näissä kaksiosaisissa otteluissa José Mourinho on todella hyvä.

Mutta ManU:n kotiyleisöhän vaatii tunnetusti todella hyökkäävää peliä omiltaan. Tuoreessa muistissa on Louis van Gaalin – sanotaanko – viileä kohtelu.

– Kyllä, mutta vielä enemmän siellä halutaan tulosta viime kauden jälkeen. Nyt pelataan enää paikasta top neljässä. Mestaruus on Cityn. Bonusta tulee sitten cupista ja Mestarien liigasta. Tietysti ManU:n perinteet vaativat, että pitäisi voittaa ja hienolla pelillä, mutta José Mourinho ei tule sunnuntaina piittaamaan tästä pätkääkään.

– Mielenkiintoista nähdä, mitä muutoksia herrat tekevät. Veikkaan, että Conte heittää kentälle kunnon keskushyökkääjän ja antaa Eden Hazardille enemmän vapauksia. Mourinho taas saattaa laittaa enemmän nopeutta hyökkäykseen: Marcus Rashford, Anthony Martial ja Jesse Lingard odottavat vesi kielellä vuoroaan.

Mikä on veikkauksesi? Miten ottelussa käy?

– Lähtisin vahvasti tasapelistä. Maaleja tulee tuskin paljon. Jos jompikumpi voittaa, se on maalilla. Lisämielenkiinto nähdään tosiaan sivurajalla – Old Traffordin omalaatuinen vaihtopenkki takaa sen, että managerit ovat ajoittain erittäin lähellä. Siellä on sitten oma kisansa päällä.

Mitä muita otteluita nostaisit?

– Puolet joukkueista on vielä vaaravyöhykkeessä pudota. Sarjassa on edelleen vain muutaman joukkueen keskikasti, joiden voi sanoa olevan kuivilla. Brighton–Swansea on mielenkiintoinen ottelu. Brightonin pitää napsia pisteitä kotonaan, Swansea on taas erittäin vahvassa vireessä ja itseluottamus korkealla.

– Ehkä isoin näistä peleistä on kuitenkin WBA–Huddersfield. WBA:n täytyy yksinkertaisesti voittaa tämä peli. He ovat nyt seitsemän pistettä putoamisviivasta, jolla Huddersfield on. Nyt on viimeinen hetki kääntää kurssi: vastustaja on sopiva ja kotipeli kyseessä. Tämä matsi on WBA:n tärkein pitkään aikaan.