Kauden ensimmäinen varsinainen pokaali sai uuden omistajansa sunnuntaina, kun Arsenal ja Manchester City kohtasivat Liigacupin finaalissa Wembleyllä. Lontoolaisten puolustus oli odotetun tuuliajolla, ja Carabao Cup matkasi Manchesteriin lopulta lukemin 0-3.

Sekä Arsène Wenger että Pep Guardiola olivat asettaneet avaukseen miehistöt, joiden perusteella voi vetää johtopäätökset siitä, pidetäänkö tämän kilpailun voittoa arvokkaana vai ei.

Arsenal

@Arsenal

Arsenal

@Arsenal
Here it is - our team for the @Carabao_Cup final

#AFCvMCFC
And here's our team in text: Ospina, Bellerin, Chambers, Mustafi, Koscielny, Monreal, Xhaka, Wilshere, Ramsey, Ozil, Aubameyang

Subs: Cech, Mertesacker, Kolasinac, Elneny, Maitland-Niles, Iwobi, Welbeck

#AFCvMCFC

Manchester City

@ManCity
How we line-up at Wembley! 🙌

City XI | Bravo, Walker, Kompany (c), Otamendi, Danilo, Fernandinho, Silva, Gundogan, De Bruyne, Sane, Aguero

Subs | Ederson, Stones, Laporte, Bernardo, Zinchenko, Foden, Jesus

Presented by @haysworldwide #mancity

City ratkoi ottelun alussa Arsenalin keskikenttää palasiksi vasemman laidan painotuksella. Leroy Sanén ja David Silvan pallonsiirtely antoi odottaa isoa vyörytystä.

Ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli kuitenkin Arsenalille, kun Jack Wilshere tavoitti kahdeksannella minuutilla pitkän syötön vasemmalla. Mukaan hyökkäykseen ehtivät myös Aaron Ramsey, Mesut Özil ja Pierre-Emerick Aubameyang, joista viimeksi mainittu epäonnistui yrityksessään ohittaa Claudio Bravo läheltä. Uusintojen perusteella tilanne tosin näytti myös paitsiolta.

Alkuminuuteilla pinteessä omassa päädyssään olleet punavalkoiset joka tapauksessa pääsivät tilanteen myötä peliin mukaan, ja painopiste oli seuraavan kymmenminuuttisen aikana Cityn päädyssä.

19. minuutilla kuitenkin Man City siirtyi johtoon. Bravo avasi maaliltaan pitkällä, Shkodran Mustafi oli yksin pitämässä Sergio Agüeroa ja arvioi tilanteen pahasti väärin. Argentiinalainen kiitti ja nosti pallon yli voimattoman David Ospinan 0-1.

Gary Lineker

@GaryLineker
The finish from Aguero was as good as the defending from Mustafi was bad.

Telegraph Football

@TeleFootball
Sergio Aguero has now scored 30+ goals in all competitions for the fourth time in his seven seasons since joining Man City #CarabaoCupFinal
telegraph.co.uk/football/2018/…

23. minuutilla Wilshere kaadettiin, ja Arsenal sai vaparin lupaavalta etäisyydeltä, Bravon maalista katsoen oikealta. Ramsey laukoi alakulmaan jonne chileläinen ehti riittävän hyvin. Tätä seurasi jälleen pitkä avaus, kohteena Kevin De Bruyne. Tällä kertaa ei maalia, mutta varoitus Héctor Bellerínille. Samaan aikaan selvisi, että ottelun hyvin aloittanut, selkäänsä jo tovin pidellyt Nacho Monreal ei pysty jatkamaan peliä. Tilalle Sead Kolašinac.

36. minuutilla Wilshere kaadettiin jälleen lähes samassa paikassa kuin viimeksi – uusi vaarallinen vapaapotkumahdollisuus ja varoitus Fernandinholle. Vapaapotkun Arsenal hukkasi täysin. Samat keskikenttämiehet törmäsivät viittä minuuttia ennen taukoa jälleen, brasilialainen rikkoi mutta välttyi toiselta varoitukselta.

Kahden lisäminuutin jälkeen tauolle siirryttiin täysin miehistöin, varoitusten rasittaessa Arsenalia kahden, Cityä yhden keltaisen kortin verran. Maaleja Cityllä yksi, Arsenalilla nolla.

City lisäsi höyryä, oli onnekas ja vei Arsenal-puolustusta mennen tullen

Arsenalin vaikeudet City-hyökkäysten pysäyttämisessä jatkuivat toisella jaksolla – sitä oltiin pelattu vasta minuutti kun Calum Chambers pysäytti Agüeron tämän kädestä kiskomalla; varoitus.

Tilanteesta tuomittua vaparia seurasi kulmapotku, jonka jälkitilanteesta Vincent Kompany oli todella lähellä tuplata joukkueensa johtoaseman. Pallo pomppi vain vähän ohi vasemmalta. Guardiolan joukkojen paine ei kuitenkaan hellittänyt, päinvastoin.

Fernandinho ei ehtinyt saada toista varoitusta ottelussa, vaan loukkaantui 50. peliminuutin kohdalla. Kovaotteinen keskikenttämies piteli takareittään, mutta varsinainen loukkaantumisen syy jäi epäselväksi. Kentälle Bernardo Silva.

Mustafi rikkoi Sanéa selästä työntämällä 55. minuutin kohdalla – aivan rangaistusalueen rajalla. De Bruyne antoi erikoistilanteen suoraan muuriin, mutta City piti hyökkäyksensä päällä – tilanne jatkui kulmapotkulla. Taustalle sijoitettu pallo ajautui Ilkay Gündoganille, joka veto otti kimmokkeen Kompanysta upoten alanurkkaan, 0-2.

In his 17th appearance against them, Vincent Kompany has now been directly involved in his first goal against Arsenal.

What a time to do it.

Vapauttavan maalin jälkeen sinisessä katsomonpuolikkaassa alkoi Poznan-tuuletus, Wenger puolestaan valmisteli Danny Welbeckiä kentälle.

Pokaalin osoite ratkesi viimeistään 65. minuutilla, kun David Silva sai pallon boksissa Danilolta, käänsi itsensä helposti irti Chambersista ja upotti takanurkkaan 0-3.

B/R Football

@brfootball
Game. Set. Match.

Viimeiseksi reiluksi kymmenminuuttiseksi Guardiola vaihtoi kentälle tämän kaltenterivuoden ensimmäiseen esiintymiseensä Gabriel Jesusin. Aivan ottelun lopussa myös englantilaisen jalkapallon suuri toivo, Phil Foden otettiin kentälle Agüreon tilalle.

Liigacup on edelleen ainoa englantilainen kilpailu, jota Wenger ei ole koskaan voittanut. Guardiolalle pysti puolestaan oli saarivaltakunnassa toimiessaan ensimmäinen.