Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen odottaa viikonlopun valioliigakierroksesta jälleen tiukkaa taistelua alakerrassa. Kärkijoukkueista kohtaavat keskenään sunnuntaina Chelsea ja Manchester City. Paatelainen nostaa esiin sen, että tällä kertaa ei tarvitse ottaa ennakoinnissa juurikaan huomioon tulevia Mestarien liigan otteluja.

Mixu, Valioliigan maaliskuu alkaa. Loppukiri monella tavoin. Sama tietysti Mestarien liigassa. Miten Mestarien liigan tulevat ottelut vaikuttavat?

– Eivät tähän kierrokseen vaikuta, paitsi vähän Tottenhamin suhteen. Yleensä tulevat Mestarien liigan ottelut pitää ottaa huomioon ennakoissa, sillä aika monta kertaa ne aiheuttavat rotaatiota. Nyt näin ei ole, sillä brittijoukkueista ensi viikolla ovat Mestarien liigassa tulessa City, Liverpool ja Tottenham.

– City ja Liverpool ovat hommansa jo hoitaneet ensimmäisessä ottelussa, joten enemmänkin Mestarien liigan peleissä saattaa tulla lepuutuksia. Tottenhamilla on tietysti erittäin tiukka Juventus -peli keskiviikkona, mutta vasta siis keskiviikkona. Ja sekin on kotona, kuten on lauantain peli Huddersfieldia vastaan. Molemmissa otteluissa Spurs pystyy hyvin peluuttamaan parhaitaan.

Tällä kierroksella pelataan kolmena päivänä. Minkä poiminnan teet lauantailta?

Rafa Benitezin paluuottelut Anfieldille ovat aina omalla tavallaan kiinnostavia, mutta tällä kertaa Liverpool on ylivoimainen suosikki. Peli kannattaa kyllä katsoa, sillä Liverpoolin hyökkäyspeli on tällä hetkellä todella viihdyttävää ja tehokasta. Mutta kun otetaan panos huomioon, lauantain isoin peli on Southampton-Stoke. Stoke on vaarassa pudota vähän kelkasta tiukassa alakerran taistelussa eikä heillä olisi varaa hävitä. Soton on taas putoamisviivalla jumissa. Tämä on todellinen kuuden pisteen ottelu.

– Tietysti myös Brighton-Arsenal on erittäin kiinnostava peli. Brighton on vahva kotona ja Arsenal seilaa aika lailla ulapalla päämäärättömästi. Tämä peli kiinnostaa erityisesti siksi, että onko Arsenal saanut koottua rivinsä? Mielestäni heillä ei ole mahdollisuuksia top 4 -sijoitukseen Valioliigan kautta, mutta peli-ilon täytyy löytyä Eurooppa Liigan otteluihin AC Milania vastaan. Nyt Wengerin joukoilla on todella synkkä reilu viikon jakso. Turpiin Östersundilta ja kahdesti Cityltä, ilman mitään mahdollisuuksia.

Jos lauantaina tulee Brightonilta turpiin, tutiseeko Wengerin palli?

– Sehän on tutissut ainakin ulkopuolisten mielestä jo pitkään. En usko, että mitään tapahtuu tämän kauden aikana. Kesä on sitten eri asia. Olen aiemminkin sanonut, että Arsène Wengerin voi Arsenalista erottaa Arsène Wenger itse. Ei muut. Ehkä isompi mittari on sitten tuleva Eurooppa-liiga, koska se on ainoa kilpailu, jossa Arsenalilla on enää pelattavaa tällä kaudella. Tietysti kunniasta pelataan aina.

[readmore from=Mixu-Paatelainen]

Sunnuntaina iskevät yhteen Chelsea ja City. Alkaako missään vaiheessa näkyä se, ettei Cityllä ole oikeastaan enää panosta?

– En usko. City haluaa olla paras ja todistaa sen joka ottelussa. Voi olla, että huhtikuun alussa, kun Mestarien liigan puolivälierät pelataan lyhyen ajan sisällä, City priorisoi niitä. Mutta vielä nyt mennään täysiä ja halutaan näyttää jokaiselle vastustajalle, että City vie, muut vikisevät.

– Chelseassa on jotain edelleen pielessä. He sinnittelevät pisteiden valossa ihan hyvin, mutta jotenkin pelaamisessa ei ole rentoutta. Parhaimmillaan Chelsea yksilöineen on yhä huippu, mutta sitä Chelseaa ei nähdä joka ottelussa. Jotenkin pelaamisessa näkyy johtajuusvaje. John Terryn isoa persoonaa on ikävä.

Maanantaina Roy Hodgson ja Crystal Palace yrittää heittää kapuloita Jose Mourinhon rattaisiin. Pystyvätkö he siihen?

– Kyllä. Siitä tulee todella pitkä ja hikinen ilta ManU:lle. Roy lyö sellaisen muurin oman maalin eteen, että ManU:n täytyy oikeasti olla normaalia luovempi, jotta kolme pistettä tulisi. Tässä ottelussa aikainen maali suuntaan tai toiseen olisi pelin pelastus. Muuten kierroksen ”kruunusta” voi tulla aika puuduttavaa katsottavaa.