AS Roman urheilutoimenjohtaja Monchi puolustaa egyptiläishyökkääjä Mohamed Salahin myyntiä Liverpooliin.

Tiistaina Roma joutui Salahin, 25, pyöritykseen, kun se hävisi Liverpoolille 2-5 Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osaottelussa. Salah iski ottelussa kaksi osumaa ja antoi kaksi maalisyöttöä.

Tiistainen esitys nosti egyptiläisen kuluvan kauden maalisaldon jo 43 osumaan. Hän on enää neljän maalin päässä Ian Rushin Liverpoolin yhden kauden maaliennätyksestä.

Nykyajan hulluilla siirtomarkkinoilla voisi kuvitella, että Liverpool pulitti viime kesänä Salahista tähtitieteellisen summan. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan Roma oli pakotettu luopumaan kultakimpaleestaan lehtitietojen mukaan 42 miljoonalla eurolla.

Monchi on saanut runsaasti kritiikkiä Salahin myynnistä. Hän kertoi Onda Ceron haastattelussa, että todellisuudessa siirtosumma oli hieman suurempi ja että Roman oli myytävä Salah, jotta se voisi noudattaa Euroopan jalkapalloliiton Uefan taloudellisia sääntöjä.

– Saimme hänestä enemmän kuin 42 miljoonaa euroa. Meidän oli pakko myydä. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin myydä Salah ennen kesäkuun 30. päivää. Jos emme olisi tehneet sitä, emme luultavasti pelaisi tällä hetkellä Mestarien liigan semifinaaleissa, sillä Uefa tarkkailee meitä tiiviisti.

– Me emme halunneet myydä häntä, mutta meillä ei ollut vaihtoehtoa. Meidän oli hyväksyttävä tarjous ennen kuun loppua. Hän halusi lähteä, mutta me olisimme pitäneet hänet, jos säännöt eivät olisi painaneet päälle.

– Kun minä saavuin Romaan, Liverpoolin tarjous oli 30 miljoonaa euroa, mutta me saimme sen lähes 50 miljoonaan euroon bonuksien kanssa. Siihen me pystyimme. Sitten markkinat menivät sekaisin Neymarin, Philippe Coutinhon ja Ousmane Dembélén takia.

Salah valittiin hiljattaiin Englannin ammattilaisjalkapalloilijoiden liiton Vuoden pelaajaksi, ja hänestä on povattu jopa seuraavan Ballon d’Orin voittajaa. Monchi ei voinut muuta kuin onnitella Liverpoolia egyptiläistähden kaappaamisesta.

– Hänellä on ollut erikoislaatuinen kausi. Tietysti ihmiset ovat ihmetelleet, miksi myimme hänet. Me onnittelemme Liverpoolia hänen ostostaan. Meidän oli myytävä hänet ja pelaaja halusi lähteä. Valitettavasti saimme kärsiä siitä tiistaina. Hän on erittäin vahva pelaaja.