Brightonin Amex Stadiumilla pelattiin perjantai-illan ratoksi Albionin ja Manchester Unitedin välinen valioliigaottelu.

Lähtökohdat peliin eivät olleet kummoiset. Illan isännillä oli vielä pieni matemaattinen huoli sarjapaikan säilymisestä, eroa putoamisrajaan kuitenkin seitsemän pistettä. Vierailijoiden kakkossija liigassa näytti yhtä todennäköiseltä kuin isäntien jatkaminen Valioliigassa. Brightonissa päästiin juhlimaan sarjapaikkaa, kun ottelu päättyi lukuihin 1-0.

Pelin suhteellisen pienet panokset etenkin näkyivät alun otteissa. Brighton pelasi vapautuneesti, ollen kentällä nähdyistä miehistöistä selkeästi aktiivisempi, mitä tulee maalien hakemiseen.

Glenn Murrayn veto kahdenkymmenen minuutin kohdalla alkoi nostaa vierasjoukkueen sankariksi jälleen kerran maalivahti David De Geaa.

Uzair Rizvi

@RizviUzair
David De Gea just made the save of the season against Brighton. Give this man a ballon d’or #DaveSaves #BRIMUN

Mike Cutler

@mikecutler73
De Gea’s the difference between U****d being in the Champions League places and vying with Burnley and Arsenal for the Europa League. #justsaying #BRIMUN

United lähti peliin Anthony Martialin, Marcus Rashfordin ja Juan Matan muodostamalla hyökkäystriolla. Joukkue ei saanut avausjaksolla aikaan ainuttakaan maalia kohti suuntautunutta laukausta, isännillä niitä oli kolme.

1 - Man Utd have managed just one touch in Brighton's penalty area so far, their joint-fewest number of touches in the opposition box in the first half of a Premier League match this season alongside Man City in April and Chelsea in November. Lacklustre. #BRIMUN

Viideskymmennes peliminuutti oli käynnissä, kun Unitedin toimesta nähtiin ensimmäinen maalia kohti suuntautunut laukaus. Paul Pogba suuntasi pallon kohti vasenta alakulmaa puolustajan jaloista – Mathew Ryan venyi hyvin vedon tielle.

56. minuutilla Brighton siirtyi johtoon. Jose Izquierdo puski laidaltaan ylös, epäonnistui kerran siirrossaan kohti maalia, mutta jatkoi tilanteen loppuun saakka. Matteo Darmian ei lopulta pystynyt estämään keskitystä läheltä – Pascal Gross puski tilanteeksi 1-0. Tapahtuneen vahvistamiseen tarvittiin teknisiä apuvälineitä, mutta erotuomari Craig Pawson näytti lopulta melko pian pallon keskiympyrään.

45% - Pascal Groß has been directly involved in 45% of Brighton's 33 Premier League goals this season (15 - 7 goals, 8 assists). Talisman. #BRIMUN

Tunnin kohdalla rankkaria vaadittiin molemmissa päädyissä, tuloksetta.

Jos maalitilanteessa voimaton oli Darmian, vietiin toisella laidalla vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin Marcos Rojoa, jota Anthony Knockaert käytti pujottelukeppinä murtautuessaan omalta kenttäpuoliskoltaan maalintekoalueelle. Tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Izquierdo laukoi vain vähän vasemmalta ohi.

Ryan joutui torjuntatöihin Albionin maalilla toisen kerran 70. minuutilla, kun Rashford ampui hyvin rangaistusalueen ulkopuolelta.

Varttia ennen täyttä aikaa Rojo teki tilaa kentällä Scott McTominaylle – Darmian tilalle tuli Luke Shaw jo 68. minuutilla tuplavaihdossa, jossa myös Marouane Fellaini jätti kentän, saaden paikalleen Jesse Lingardin.

Brightonin Chris Hughton teki ensimmäisen vaihtonsa 84. minuutilla, jolloin lepovuoroon pääsi kovan iltapuhteen painanut Gross – saksalaisen tilalle loppuhetkiksi Biram Kayal.

United sai neljän minuutin lisäajalla paineen aikaiseksi, mutta suurin osa sen tilanteista päättyi Lingardin käsien huitomiseen – loppuluvut ansaitusti isännille 1-0.

3 - Manchester United have lost three league matches in a season against newly promoted clubs for the first time since the 1989-90 campaign. Insipid. #BRIMUN