Liverpoolin entinen keskikenttämies Xabi Alonso sanoo saaneensa tuntemuksia seuran mahdollisuuksista Mestarien liigassa jo viime kesänä. Sekä Liverpoolin että Real Madridin kanssa kyseisen kilpailun kannua nostamaan päässyt espanjalainen uskoi heti tämän kauden joukkueeseen.

– Aivan alusta asti sain tästä joukkueesta sellaisen käsityksen, että he voivat voittaa kenet tahansa. Kun vielä näin, miten Anfield rokkasi europeleissä, tiesin että he saattavat mennä loppuun saakka.

Vaikka itse tällä joukkueella ei vielä ole kokemusta Mestarien liigan finaalista, sen valmentajalla on. Vastaan asettuvan Real Madridin pelaajista valtaosa taas astelee launtaina tuttuun tilanteeseen.

– Kloppin pitää valmistaa pelaajat suuriin tuntemuksiin. Tämä ei ole hänen ensimmäinen finaalinsa. Realin pelaajat taas ovat pelanneet niin monessa finaalissa viime vuosina; heidän valmistautumisensa tähän on paljon helpompaa.

Kokemus voi vaikuttaa moneen suuntaan.

– Totta kai sitä on hyvä olla. Toisaalta on myös hyvä olla jännitystä ja voitonnälkää – niitä vain pitää osata kontrolloida.

Lähde: Liverpool