Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalipyssy Wayne Rooney, 32, jätti kasvattajaseuransa Evertonin aiemmin tänä vuonna, kun kävi selväksi, ettei omistaja Farhad Moshiri halunnut pitää häntä.

DC Unitedia tätä nykyä edustava Rooney sanoo Mail-lehden haastattelussa olevansa pettynyt, sillä hän halusi auttaa Evertonia voittamaan ensimmäisen pokaalin sitten vuoden 1995.

– Uskon, että se oli omistajan päätös. Minulle kerrottiin DC:n kiinnostuksesta sitä koskevasta lehtiartikkelista. Aloin miettiä ”Mitä oikein on meneillään, onko jotain sanottu?”

– Joten menin tapaamaan (manageri) Sam Allardycea ja sanoin ”Kuule, en ole lapsi. Mitä on meneillään? Haluatko sinä minun jatkavan täällä vai et?” Totta puhuen Sam oli luultavasti se, joka oli rehellinen. Hän sanoi, että jos olisin yhä siellä seuraavalla kaudella, en välttämättä pelaisi niin paljon, mutta hän halusi silti pitää minut siellä ja hän halusi minun olevan isossa osassa. Sitten hän sanoi ”Mutta en ole kuitenkaan varma siitä, että omistaja on samaa mieltä”.

– Rehellisen vastauksen saaminen omistajalta vei kolme kuukautta. Halusin ainoastaan selvyyden asiaan.

Rooney on kuitenkin tyytyväinen siihen, että hänen lapsensa ehtivät nähdä hänen pelaavan Evertonin paidassa.