Xavi on pikku hiljaa siirtymässä pelaajasta valmentajaksi.

38-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus qatarilaisen Al-Saddin kanssa umpeutuu kesällä 2020, mutta Xavi on lopettamassa pelaajauransa jo kuluvan kauden jälkeen.

– 99 prosentin todennäköisyydellä tämä on viimeinen kauteni. On ihan normaalia, että 39-vuotiaana sitä alkaa väsyä ja kaipaa muutosta, Xavi sanoi Corriere dello Sportin haastattelussa.

– Nyt mietin jo asioita valmentajana ja olen jo suorittanut ensimmäisen valmentajatutkinnon. UEFA Pro -tutkinnon saan viimeisteltyä toukokuussa. Vielä ei ole jäähyväisten aika, mutta selkeästi tiedän, mitä haluan ruveta tekemään.

José Mourinho on jättänyt omalla pelifilosofiallaan ilmeisen suuren vaikutuksen Xaviin. Barcelona-legenda ei kuitenkaan aio seurata Mourinhon jalanjäljissä – päin vastoin.

[readmore from=Jose-Mourinho]

– Mourinho on hyvin puolustusorientoitunut valmentaja. Hänen Internazionaleaan vastaan pelaaminen ei ollut helppoa. Se on hänen pelifilosofiansa ja sitä hän käytti myös Chelseassa ja Real Madridissa.

– Hän pitää huolta yksityiskohdista, sulkee linjojen välit eikä anna vastustajalle paljon. Minä kuitenkin pidän toisenlaisesta jalkapallosta. En kritisoi häntä, mutta en halua pelata sillä tavalla. Minun joukkueeni eivät tule ikinä pelaamaan niin.