Manchester Cityn 18-vuotias kultakimpale Phil Foden esiintyi edukseen Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella, kun joukkue löi kotonaan Hoffenheimin 2–1 ja varmisti lohkovoiton.

Keskikenttäpelaaja ei ollut aiemmin tällä kaudella mahtunut avauskokoonpanoon eurokentillä.

– Phil pelasi uskomattomalla tavalla. En ole koskaan epäillyt sen kaverin laatua – ei ainoastaan pallon kanssa. Hän näyttää luisevalta, ei vahvalta, mutta hän on todella, todella vahva. Hän on erinomainen nuori pelaaja. Mielestäni Englannilla on timantti, hehkutti manageri Pep Guardiola.

– Tiedän, ettei isoissa seuroissa ole helppoa. Harvat 18-vuotiaat voivat pelata säännöllisesti, kilpaillen Kevin De Bruynen, İlkay Gündoğanin ja David Silvan kanssa. Hän on erityinen, hän on saanut minuutteja ja tulevaisuudessa hänelle tulee niitä paljon. Hän pelasi kuin mies, hän oli niin hyvä.

De Bruyne ja Sergio Agüero harjoittelivat joukkueen kanssa ennen Hoffenheim-ottelua, mutta heitä ei haluttu riskeerata keskiviikkona. Valioliigassa City yrittää kääntää viikonloppuna kurssinsa Chelsea-tappion jäljiltä.

– Kun häviää, on tärkeätä katkaista (putki) välittömästi. Nyt alle 61 tunnin kuluttua meillä on uusi peli Evertonia vastaan, tiivisti Guardiola.

Cityn kummastakin maalista vastasi Leroy Sané. Ensimmäinen tuli komealla vapaapotkulla juuri ennen taukoa.

Lähde: ESPN