Burnley on erikoisessa tilanteessa, sillä joukkueen maalivahtiosastolta löytyy peräti kolme miestä, jotka voisivat realistisesti taistella paikasta Englannin maajoukkueessa.

Joe Hart pelasi hyvän alkukauden Burnleyn tolppien välissä, mutta Tom Heaton nappasi hiljattain hänen paikkansa. Kolmikon täydentää Nick Pope, joka oli mukana Englannin MM-kisaryhmässä viime vuonna.

Kukaan heistä ei varmasti tyydy varamiehen rooliin. Sen myöntää myös manageri Sean Dyche, jonka mukaan kaikkien maalivahtien pitäminen tyytyväisenä lienee mahdoton tehtävä.

– He voivat elää tilanteen kanssa. Se on ammattimaista tyytyväisyyttä, mutta onnellisuus on täysin eri asia. Pelaajalla ykkösvaihtoehto on saada pelipaita ja päästä pelaamaan. Toinen vaihtoehto on olla mukana, ja sitten tulee joukkueen ulkopuolelle jääminen. En usko, että yksikään ammattilainen haluaa tuota viimeistä vaihtoehtoa, Dyche sanoo.

– Ajan myötä yksi heistä ei varmasti ole kovin tyytyväinen. Niin se menee, ja kesän tullessa on todennäköisesti ajanjakso, jolloin se hoituu itsestään.

Olkapäävammasta toipunut Heaton on ollut Dychen valinta ykkösvahdiksi joulukuun 30. päivästä lähtien. Miehen ollessa pitkään sivussa Pope esiintyi edukseen ja ansaitsi maajoukkuepaikan.

Pope puolestaan loukkaantui Eurooppa-liigan ottelussa tämän kauden alussa, joten seura hankki Hartin Manchester Citystä kahden vuoden sopimuksella. Hart pelasi kauden 19 ensimmäistä liigaottelua.

Lähde: Sky Sports