Valioliigan mestaruustaisto tiivistyy ja toinen voittajakandidaatti Manchester City kohtaa keskiviikkona Cardiffin.

Liverpool voitti sunnuntaina Tottenhamin ja siirtyi ainakin muutamaksi päiväksi Valioliigan piikkipaikalle. Asetelmat voivat muuttua taas keskiviikkoiltana, kun Manchester City pelaa oman kierroksen 32. ottelunsa.

– Yksi pointti mikä on mielenkiintoinen, että Guardiola ei voittanut Mestarien liigaa Bayernissa eikä ole voittanut Cityssä. Liigamestaruuden on voittanut näytöstyyliin. Nyt jos sen pitää tehdä Cardiff-otteluun valintoja, säästääkö pelaajia Mestarien liigaan, vai pelauttaako nyt Cardiffia ja lauantaina Brightonia vastaan. Vaikka puhuvat, että kaikki mestaruudet on tärkeitä, niin Guardiolalla varmasti on Mestarien liigan voitto päätavoitteena ja tekee valintansa sen pohjalta, pohtii Valioliiga.comille ex-maalitykki Mika Kottila.

Liverpool on voittanut edellisen Englannin mestaruutensa kaudella 1989-90, joten siellä ei ajatukset harhaile ensi viikon Mestarien liigan ottelussa.

– Liverpoolillahan se on toisin päin. Toki ne haluavat voittaa Mestarien liigan, mutta kun et ole 30 vuoteen voittanut Valioliigaa, niin veikkaan, että valinnat siellä pohjautuu sen mukaan, Kottila toteaa.

Cityn vastustaja Cardiff tarvitsisi ottelusta kipeästi pisteitä, joten se saapuu Etihad Stadiumille varmasti kaiken antavalla asenteella. Cardiff miehittää viimeistä putoajan paikkaa ja sillä on viiden pisteen saldo kirittävänä ylös putoamiskurimuksesta.

Manchester City – Cardiff City keskiviikkona 3.4. klo 21.45. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.