Valioliigasunnuntain ensimmäisessä ottelussa Crystal Palace sai vieraakseen hurjaan vireeseen äityneen Leicesterin. Vaikka tasatilanteessa mentiin melko pitkään, oli Leicesterin tehokkuus lopulta kotijoukkueelle liikaa.

Ottelun ensimmäisen puoliajan käsikirjoitus oli melko selkeä. Crystal Palace omistautui ensisijaisesti oman maalinsa varjelemiseen ja Leicester loi tilanteita. Jo ensiminuuteilla Leicesterin Harvey Barnes pääsi laukomaan rangaistusalueen takaa, mutta isäntien maalivahti Vicente Guaita selvitti tilanteen vaivatta.

Leicesterin näkyvimpiä hahmoja avausjaksolla olivat James Maddison ja Youri Tielemans, mutta kunnon maalipaikoille pääseminen oli silti vaikeaa. Molempien joukkueiden veräjänvartijalle kirjattiin ensimmäisellä 45-minuuttisella yhteensä vain kolme torjuntaa, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Leicester-toppari Jonny Evans saa kiittää onneaan, että selvisi keltaisella kortilla rajusta taklauksestaan. Samalla Palace-leirissä huokaistiin helpotuksesta, ettei taklauksen kohde Cheikhou Koyate loukkaantunut pahemmin.

Kun päätösjaksoa oltiin pelattu reilut kymmenen minuuttia, sai Leicester kaksi peräkkäistä kulmapotkua. Ensin Guaita torjui loistavasti Evansin hyvän puskun, mutta uudelle yritykselle hänkään ei enää mitään mahtunut. Loistavaa syyskautta pelannut turkkilaistoppari Çağlar Söyüncü pelasi itsensä vapaaksi ja pukkasi kumartuen pallon verkkoon. Hieno palkinto 23-vuotiaalle puolustajalle syksyn hyvistä otteista.

Noin kymmenen minuuttia maalin jälkeen nähtiin kolari, jossa jopa kolme pelaajaa joutui kentän pintaan hoivattavaksi. Kolhun saivat Leicesterin Evans sekä Crystal Palacen Kouyate ja Gary Cahill. Kukaan triosta ei kuitenkaan joutunut jättämään välittömästi kenttää.

74. minuutilla Wilfried Ndidi esitti todella näyttävän kaukolaukauksen, mutta kuti painui hieman maalin ohi.

Kun lisäaika jo häämötti, onnistui Leicester maalinteossa toistamiseen. Demarai Gray ja Jamie Vardy pelasivat hienoa seinäpeliä ja viimeksimainittu veti matalan kudin Palacen maaliin. Konkarikärki tuuletti osumaansa lintuelein, mahdollisesti ”Kotkien” kannattajille irvaillakseen. Maali oli 32-vuotiaalle Vardylle kauden kymmenes, ja hän nousi sen myötä Valioliigan maalipörssin kärkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
10 - Jamie Vardy is the first player to reach 10 Premier League goals this season - this is the second time he's been the first player to reach 10 goals in a season, along with 2015/16, when Leicester went on to win the division. Menacing.

Vielä hetki Vardyn maalin jälkeen oli Leicester lähellä kolmattakin osumaa, mutta lisäajalla kentälle tulleen Dennis Praetin sijoitus kimposi takaisin kentälle takatolpasta.

Leicesterille voitto oli neljäs perättäinen, ja samalla seitsemäs viimeisestä kahdeksasta ottelusta. Ketut nousivat sarjan kolmospaikalle, edellään vain Liverpool ja Manchester City. Crystal Palace jatkaa sijalla yhdeksän. Pistesaldo on Leicesterin seurahistorian paras tässä vaiheessa kautta.

Coral

@Coral
Leicester City after 11 Premier League games in 2015/16: 22 points

Leicester City after 11 Premier League games in 2019/20: 23 points

Dilly-ding, dilly-dong. 🔔