Englannin Valioliiga ja EFL osallistuivat perjantaina PFA:n järjestämään hätäkokoukseen, missä Britannian ammattilaisjalkapalloilijoiden liitto halusi keskustella englantilaisseurojen kohtaamista talousongelmista koronaviruskriisin keskellä.

Useat seurat yrittävät keksiä tapoja selviytyäkseen koronaviruspandemian aiheuttamasta ottelutauosta ilman taloudellista katastrofia. Englannin jalkapallon päälliköt ovat varoittaneet seuroja siitä, että edessä tulee olemaan ”vaikeita päätöksiä”.

Koronaviruspandemia on sulkenut jalkapallon koko maassa, eikä otteluita ole mahdollista jatkaa ennen huhtikuun 30. päivää – jos vielä silloinkaan.

Useille seuroille ottelupäivän tienestit toimivat niiden elinehtona, minkä takia pelaajien ja valmentajien palkkoja ollaan jouduttu pienetämään tai lykkäämään myös Englannin Mestaruussarjassa.

[readmore from=koronavirus]

– Valioliiga, EFL ja PFA tapasivat tänään ja keskustelivat COVID-19 -pandemian kasvavasta vakavuudesta. Kaikkien kolmen organisaation ajatukset ovat jatkossakin kaikkien virustartunnan saaneiden ja siitä kärsineiden kanssa, yhteisessä ilmoituksessa luki.

– Valioliiga, EFL ja PFA sopivat, että niiden on tehtävä vaikeita päätöksiä Englannin ammattilaisjalkapalloilun nykyisen keskeyttämisen taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi, ja sopivat tekevänsä yhteistyötä yhteisten ratkaisujen löytämiseksi.

– Sarjat alkavat vasta aikaisintaan 30. huhtikuuta. Otteluita ei kuitenkaan jatketa, ennen kun se on turvallista ja olosuhteet sen sallivat. Ensi viikolla pidetään lisäkokouksia, joiden tarkoituksena on laatia yhteinen suunnitelma vaikeiden olosuhteiden ratkaisemiseksi, ottamalla huomioon kaikki liigat, niiden seurat, pelaajat, henkilökunta ja fanit.