Liverpoolissa kyseenalaista mainetta niittänyt Loris Karius on purkamassa sopimuksensa turkkilaisseura Besiktasin kanssa. Asiasta kertoo The Guardian.

Lehden tietojen mukaan Karius on joutunut Turkissa vaikeuksiin ja hän on valittanut jo toista kertaa Besiktasin toiminnasta FIFA:lle. Molemmilla kerroilla syynä on ollut palkanmaksun katkaisu.

Viime kaudella Besiktas ei Kariuksen mukaan maksanut neljältä kuukaudelta hänelle palkkaa. Sen kiistan osapuolet ovat saamassa sovituksi.

Tuore kiista syntyi, kun Turkin Süperliiga keskeytettiin koronaviruksen vuoksi maaliskuussa. Samalla hetkellä Besiktas lopetti palkanmaksun Kariuksen mukaan. Nyt maalivahti haluaa Guardianin mukaan purkaa sopimuksensa.

[readmore from=Siirtouutiset]

Kariuksen ura on ollut yhtä alamäkeä sen kuuluisan ottelun jälkeen. Lähes tarkalleen kaksi vuotta sitten Karius sortui Mestarien liigan finaalissa munauksiin, jotka lahjoittivat turnauksen voiton Real Madridille. Sen pelin jälkeen Liverpool osti maalilleen Alissonin ja Karius lähetettiin lainalle Besiktasiin.

Besiktas maksoi kaksivuotisesta lainasta 2,5 miljoonaa euroa ja Transfermarktin mukaan sopimukseen sisältyi kahdeksan miljoonan euron osto-optio tälle kesälle. Sitä seura ei aio käyttää. Turkkilaismedian mukaan Besiktas ei ole ollut järin tyytyväinen kallispalkkaiseen Kariukseen, joskin saksalaismaalivahti on pelannut laina-aikansa puitteissa lähes jokaisen ottelun.

Viimeistään kesällä Karius siis palaa Liverpooliin, jonka kanssa hänellä on sopimus kesään 2022 asti. Tässä vaiheessa ei tiedetä, millaisia suunnitelmia Liverpoolilla on 26-vuotiaan Kariuksen varalle.