Manchester Unitedin entinen maalivahti Ben Foster on avautunut raskaasta ajastaan Sir Alex Fergusonin alaisuudessa.

Nuori Foster siirtyi Manchester Unitediin yhden punnan siirtosummalla Stoke Citystä vuonna 2005. Englantilaistorjuja vietti kaksi kautta lainalla Watfordissa, jonka jälkeen Edwin van der Sarin loukkaantuminen nosti hänet Unitedin ykkösvahdiksi kauden 2009-10 alussa.

Foster voitti kaksi Englannin liigacupia Manchester Unitedin kanssa. Hänet nimettiin myös pelin parhaaksi pelaajaksi vuoden 2009 loppuottelussa. Hänen viimeiset kuukautensa Unitedin kirjoilla eivät kuitenkaan sujuneet toivotulla tavalla, 37-vuotias konkarivahti paljastaa.

– Olin siellä kakkosmaalivahtina, joten pääsin hyvin joukkueen sisään ja aloitin hyvin, kunnes kärsin muutaman heikomman pelin. Se mikä oli tehdä päivistäni luetut oli Manchesterin derby, missä United voitti 4-3 Michael Owenin viimeisen minuutin maalilla, Foster kertoi BBC:lle.

Ben Foster on pelannut vuodesta 2018 lähtien Watfordissa vakituisella sopimuksella. Kuva: Getty Images

– Olin ihan hakoteillä ja muistan astuneeni pukuhuoneeseen missä Sir Alex Ferguson suoraan sanottuna naulasi minut. Olimme juuri voittaneet ottelun joten kaikki olivat innoissaan, mutta hän hiljensi jokaisen teilatakseen minut kaikkien edessä. Mietin, etten minä tarvitsisi tällaista. Hän sanoi: ”Jos teet tuon stuntin uudelleen, olet viimeistelty!”

– Onneksi hän piti minut vielä joukkueessa ja olin taas seuraavassa muutamassa pelissä ihan hyvä. Sitten minulle sattui taas totaalinen emämunaus kotipelissä Sunderlandia vastaan. Isokokoinen Kenwyne Jones oli niin vahva, että hän vain kiusasi minut pois pallon luolta ja puski sen maaliin. Makasin taas nurmikolla kasassa, mutta tällä kertaa Patrice Evra teki viimeisten minuuttien tasoitusmaalin ja olin jälleen innoissani, ajatellen että luojan kiitos hän maalasi. Mutta ei.

– Me pääsimme takaisin pukuhuoneeseen ja Fergie huusi minulle kaksi tai kolme minuuttia sanoen: ”Olet viimeistelty, olet ulkona tästä joukkueesta ja putoat reserveihin, tämä oli viimeinen tikki.” Kaikki isot pojat, mukaan lukien Cristiano Ronaldo, olivat vielä silloin pukuhuoneessa. Silloin minun aikani siellä oli tullut päätökseen, harjoittelin loppukauden reservien kanssa.