Entinen Valioliiga-manageri Harry Redknapp kertoi Sky Sportsin haastattelussa, miten hän auttoi sisaren poikaansa, Chelsea-legenda Frank Lampardia, aloittamaan valmennusuransa.

Viime kesästä lähtien Chelseaa luotsannut Lampard, 41, valmensi viime kaudella Derbyä johdattaen joukkueen Mestaruussarjan nousukarsinnan finaaliin, jossa Rams kärsi 1-2-tappion Aston Villalle.

Redknapp kertoi soitelleensa eri seurapomoille tarjotakseen Lampardia töihin. Derbyssä oltiin aluksi epäileväisia, mutta seura päätyi lopulta antamaan Lampardille hänen uransa ensimmäisen päävalmentajan pestin.

– Ensiksi soitin Frankin puolesta Ipswichin [omistajalle] Marcus Evansille. Sanoin, että ”Sinä tarvitset managerin, Frank Lampard on oikea mies tehtävään”. Hän tapasi hänet, piti hänestä ja tarjosi hänelle töitä.

Lampard ilmaisi kuitenkin Redknappille huolensa siitä, että Ipswichin budjetti ei riittäisi uusien pelaajien hankkimiseen.

– Minä sanoin, että ”Se on mahtava seura, mutta sinulla ei ole taikasauvaa. Tarvitset hieman apua”.

– Yhtäkkiä Derby tarvitsi manageria. Minä soitin [Derbyn omistajalle] Mel Morrisille, joka asuu lähettyvilläni. Hän sanoi minulle, että haluaa kokeneen managerin, mutta minä vastasin, että ”Sinä palkkaat jatkuvasti managereita ja annat heille kenkää. Et ole ollut kovin hyvä valitsemaan heitä. Ota Frank Lampard”.

Redknapp valmensi viimeksi Birminghamia vuonna 2017. Kuva: Getty Images

Morris piti Lampardia liian kokemattomana, mutta Redknapp piti pintansa.

– ”Monet mahtavat managerit ovat aloittaneet ilman mitään kokemusta. Katso vaikka Graeme Sounessia, Kenny Dalglishia, Steven Gerrardia. Hän [Lampard] tuntee jalkapallon. Hän on mahtava ammattilainen ja hän ymmärtää jalkapalloa. Hän tuo seuraanne niin paljon.”

– Hän kaavaili hänestä apuvalmentajaa, mutta minä sanoin, että hän haluaa olla manageri.

– Seuraavana päivänä he tapasivat Lontoossa. Heidän tapaamisensa oli seitsemältä ja puoli yhdeksältä hän [Morris] soitti minulle ja sanoi, että hän oli ällikällä lyöty ja kertoi antaneensa paikan hänelle.

– Minulla ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö hänestä tulisi menestys. Hän on fiksu ja välkky poika, jolla on uskomaton työmoraali. Hän on kasvanut tämän lajin parissa.