Crystal Palacen laitahyökkääjä Andros Townsendin mielestä viimeisimmät koronatestitulokset osoittavat, että Valioliigan harjoituskentät ovat ”maan turvallisin työpaikka” tällä hetkellä.

Valioliigaseurojen toiselta testikierrokselta löytyi vain kaksi uutta positiivista koronatapausta. Tähän saakka Valioliigassa on tehty yhteensä 1744 testiä, joista vain kahdeksan on tullut takaisin positiivisena.

Townsendin mielestä tulokset osoittavat sen, ettei virus leviä oman joukkueen keskuudessa. Tämä tuo kaikille pelaajille luottavaisemman olotilan harjoituksiin palatessa.

– Me haluaisimme kaikki epätoivoisesti palata normaaliin harjoittelutapaan kontaktin kanssa, Townsend kertoi Sky Sportsille.

– Viikon alussa olet huolissasi muiden pelaajien lähellä olemisesta, mutta päivien kuluessa olet entistä luottavaisempi jokaisen negatiivisen testituloksen myötä.

– Jos kaksi pelaajaa samasta seurasta [olisivat testanneet positiivisesti eri aikoihin] joutuisit kysymään, miten se on voinut levitä harjoituskentällä?

– Mutta se tosiasia, että [tuoreet tartunnat] tulivat eri seuroista ja he ovat estäneet sen leviämisen, osoittaa että me olemme maan turvallisimmassa työpaikassa, ja se antaa meille itseluottamusta jatkaa eteenpäin ja seuraavaan testivaiheeseen.

[readmore from=koronavirus]

Townsendin mukaan testausprosessi ei vie pelaajilta kuin 30 sekuntia, eikä se tämän takia ole kenenkään mielestä pelottavaa.

– Sen jälkeen kun olet viimeistellyt harjoituksesi, hyppäät autoosi, lasket ikkunan, ja sitten he ottavat sinulta näytteen kurkun ja nenän kautta, Towsend jatkoi.

– Se on hyvin suoraviivaista toimintaa. Se ei ole pelottavaa, eikä se tee sinusta hermostunutta, koska se kirjaimellisesti vie vai 30 sekuntia, ja sitten pääset jatkamaan matkaasi.