Valioliigassa neljäntenä olevaan Chelseaan on yhdistetty viime aikoina kaksi erittäin kiinnostavaa saksalaispelaajaa. 24-vuotiaan Timo Wernerin arvellaan jo tehneen päätöksen siirtyä RB Leipzigista Bluesiin, ja lisäksi Chelsean kiikarissa on Bayer Leverkusenin 20-vuotias Kai Havertz. Molemmat Saksan maajoukkuepelaajat lukeutuvat Bundesliigan tämän kauden tehokkaimpiin pelaajiin.

Kiinnostavaa on, ettei Chelsean tulevaisuuden visioissa huhujen mukaan oleva saksalainen akseli rajoitu välttämättä vain pelaajiin. Transfermarktin ja Forbesin jalkapallotoimittaja Manuel Veth kirjoittaa, että Chelsea on kiinnostunut rekrytoimaan lähivuosina valmentajakseen myös RB Leipzigin valmentajan Julian Nagelsmannin.

Manuel Veth

@ManuelVeth
Hearing from various sources that #Chelsea not only want to sign Kai Havertz from Leverkusen. But also that they want to bring in #RBLeipzig head coach Julian Nagelsmann in 2021. More to come on @TMusa_news soon!

32-vuotiaalla Nagelsmannilla on Leipzigin kanssa sopimusta aina vuoteen 2023, mutta seuran uskotaan haluavan Nagelsmannin puikkoihin kaudeksi 2021-2022. Nykyisen valmentajan Frank Lampardin sopimus Chelsean kanssa ulottuu vuoteen 2022, mutta lontoolaisseuran laskelmissa Lampardin arvellaan olevan pikemminkin ylimenoratkaisu siirtokiellon jälkeiselle ajalle sekä koronakriisistä toipumisen ajaksi.

Julian Nagelsmannia huhuttiin aiemmin myös Real Madridin valmentajaksi, mutta tuolloin hän epäröi Espanjaan muuttoa puutteellisen kielitaidon vuoksi.

– Valioliiga kiinnostaa minua, samoin kuin Bundesliigan seurat ja La Liga, mutta sitä ennen minun pitäisi parantaa espanjaani, Nagelsmann kommentoi taannoin Independentille.

[readmore from=Chelsea]

– Tiedän, että Englannissa on erittäin kovaa. Olen lukenut Jürgen Kloppin ja Pep Guardiolan haastattelut intensiivisestä otteluohjelmasta sekä pelaajiin ja valmentajiin kohdistuvista vaatimuksista.

Riippumatta siitä, onko huhussa Chelsean kiinnostuksesta Nagelsmannia kohtaan perää vai ei, selvää on, ettei Leipzig miehestä myös helposti ennen aikojaan luopuisi. Myös RB Leipzigissa mielitään kohti Euroopan huippua, ja tämän on määrä tapahtua huippulupaavan valmentajan Nagelsmannin johdolla.

Lähde: Transfermarkt