Arsenal on otsikoissa Pierre-Emerick Aubameyangin sopimustilanteen vuoksi, mutta seuralla on meneillään myös toinen, sen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä sopimusprosessi.

Laituri Bukayo Saka on ollut Gunners-kauden ehdottomia valopilkkuja. Seuran omiin Hale Endin kasvatteihin kuuluvan 18-vuotiaan nykyinen sopimus päättyy vuoden kuluttua, ja kiinnostuneita on jo ehtinyt kertyä jonoon sen varalta, että jatkoa ei synny.

Seuralegenda Ian Wright uskoo vahvasti, ettei Saka jätä Arsenalia. Jatkosopimuksen viimeistely on kuitenkin ottanut aikansa, ja Wright katsoo tämän olevan oikein.

– Hänelle ja hänen leirilleen on oikeutettua viivytellä, sillä Saka on seuran tulevaisuus, Wright sanoi DAZN:lle.

– Uskon kyllä, että sopimus syntyy. Hänen leirinsä tekee oikein, venyttäessään sopimusneuvotteluita, saadakseen niistä parhaan tuloksen.

Pöydällä on joidenkin tietojen mukaan viisivuotinen jatkotarjous, jonka päättyessä Saka siis olisi edelleen vasta 23-vuotias.

Arsenalin kaoottinen kausi on toiminut pelaajalle mainiona ponnahduslautana, vaikkakin pääosin väärällä pelipaikalla – Saka on pelannut valtaosan kauden yli 2000 minuutistaan vasempana pakkina. Kieran Tierneyn ja Sead Kolasinacin kuntouduttua nuorukaisen asema tullee muuttumaan; kenties hänet nähdään tutummalla laiturin tontilla kauden päättävissä otteluissa?