Valioliigan hallitseva mestari Liverpool isännöi Mestaruussarjan voittanutta Leeds Unitedia kauden 2020-21 avauskierroksella. Ottelu on kirjoituksen hetkellä tasatilanteessa 1-1, kun peliä on takana vain 18 minuuttia.

Liverpoolille vihellettiin rangaistuspotku, kun ottelua oli takana vain muutama minuutti. Mohamed Salah laukoi pallon kohti maalia, mutta peliväline pysähtyi Leeds-puolustaja Robin Kochin käteen.

Erotuomari Michael Oliver osoitti saman tien pilkulle, eikä tilannetta tarvittu tarkastaa edes VAR:lta. Salah otti erikoistilanteesta vastuun ja tykitti sen tulisesti maaliverkon kattoon. Liverpool siirtyi pelin 5. minuutilla 1-0-johtoon.

Salah on tehnyt nyt peräti 50 maalia 63 Valioliigan kotiottelussa. Ainoastaan Alan Shearer (47 ottelua) on pystynyt saavuttamaan saman rajapyykin egyptiläishyökkääjää nopeammin.

50 – Mohamed Salah has scored 50 goals in 63 home games in the Premier League – only Alan Shearer (47 apps) reached 50 home goals in fewer appearances in the competition’s history. Phenomenal.

Leeds United puhkoi Liverpoolin puolustuksen kuitenkin nopeasti Salahin avausmaalin jälkeen, ja tasoitti lukemat 1-1:een pelin 12. minuutilla.

Kalvin Phillips pelasi Jack Harrisonin pystyyn vasemmalta laidalta pitkällä pystysyötöllä. Nopeajalkainen Leeds-laituri ohitti Trent Alexander-Arnoldin, leikkasi sisään oikealle jalalleen ja upotti pallon komeasti vasempaan alakulmaan. 1-1.

Ottelu Anfieldilla on alkanut vauhdikkaasti. Kumpikin joukkue on maalinsa lisäksi pelastunut toiselta takaiskulta paitsioliputuksen myötä. Lisää maaleja näyttäisi siis olevan vielä luvassa.