Chelsean päävalmentaja Frank Lampard myöntää, että keskikenttäpelaaja Ruben Loftus-Cheek saattaa lähteä täksi kaudeksi peliajan perässä lainalle.

Loftus-Cheek, 24, on edustanut Chelseaa kahdeksanvuotiaasta asti, mutta hänen reittinsä kohti ykkösmiehistön pelaavaa kokoonpanoa on ollut mutkikas. Hän pelasi toistaiseksi suurimmat minuuttinsa Chelsean paidassa kaudella 2018-19 viettäen Valioliiga-viheriöillä yhteensä noin tuhat minuuttia.

Valtaosa Loftus-Cheekin viime kaudesta meni penkin alle akillesjännevamman takia. Kuluvan kauden avauskierroksella hän oli Chelsean aloituskentällisessä Brightonia vastaan, mutta tuli vaatimattoman esityksen päätteeksi tunnin kohdalla vaihtoon, eikä ole sittemmin pelannut minuuttiakaan.

Englannin A-maajoukkueessa kymmenesti esiintynyt Loftus-Cheek kävi aiemmin urallaan lainalla Crystal Palacessa, jossa hän sai vastuuta 25 ottelussa. Viime päivinä häntä on huhuttu Southamptoniin ja Aston Villaan.

Lampard sanoi lehdistötilaisuudessa, että arvostaa Loftus-Cheekiä paljon, mutta myönsi myös, että Chelsean kasvatin kannattanee hakea peliaikaa jostain muualta kuin lontoolaisten tähtiä vilisevältä keskikentältä.

– Olen hyvin avoin Rubenin kanssa. Kävimme viime viikolla pari keskustelua. Hän on huippukunnossa, joten hän voisi pelata viikosta toiseen, mutta hänen on päästävä pelaamaan, kommentoi Lampard Sky Sportsin mukaan.

– Hän on tehnyt paljon töitä ja hän olisi pelannut aiemmin monessa ottelussa ilman koronataukoa.

– On mahdollista, että Ruben saattaa lähteä [lainalle] pelaamaan, koska minusta se olisi mahtava juttu hänelle.

– Me pidämme häntä täällä todella suuressa arvossa, minä ainakin pidän, ja se voisi olla hyvä vaihtoehto hänelle.

– Mutta jos se ei ole oikea vaihtoehto, niin hän tulee kilpailemaan ominaisuuksiensa ansiosta myös tässä joukkueessa, joten minä olen rauhallisin mielin tämän suhteen.