Manchester City on huhujen mukaan kiinnostunut aktivoimaan Aston Villaan myydyn Douglas Luizin sopimukseen liitetyn takaisinosto-option. Brasilialainen keskikenttäpelaaja ei kuitenkaan ole ollut viime aikoina yhteydessä entiseen seuraansa.

Luiz, 22, saapui ensimmäisen kerran Englantiin kesällä 2017. Työlupa-asiat estivät häntä kuitenkin pelaamasta Manchesterissa, minkä takia hänen oli tehtävä läpimurtonsa Euroopan kentillä espanjalaisseura Gironan riveissä lainajakson muodossa.

Kun Luiz sai viimein mahdollisuuden potkaista uransa Valioliigassa käyntiin, kauppasi City keskikenttämiehensä 15 miljoonalla punnalla (noin 16,8 miljoonaa euroa) Aston Villaan kesällä 2019.

Birminghamissa Luiz auttoi Valioliigan nousijaseuraa pysymään sarjassa vakuuttavilla esityksillä, jonka jälkeen häntä on jatkuvasti huhuiltu takaisin Etihad Stadiumille. Pelaaja itse on tietoinen spekulaatiosta, mutta ei halua laittaa niille liian paljoa painoarvoa tässä vaiheessa kautta.

– Mitä siihen (Manchester Cityn takaisinosto-optioon) tulee, olen vain keskittynyt työhöni Aston Villassa. En ole juurikaan keskustellut Cityn tai Pep Guardiolan kanssa, Luiz kertoi Globo Esportelle.

– Mutta se on työ, jota olemme tehneet yhdessä. Sain Cityltä apua päästäkseni pelaamaan Valioliigaa Villan kanssa. On ollut todella hienoa pelata siellä ilman minkäänlaisia vaikeuksia, Luiz iloitsi.

[readmore from=Manchester-City]

– Olemme tehneet tällä kaudella todella hyvää työtä. Meillä on ollut enemmän aikaa työstää asioita. Tämä kausi on hyvin erilainen kuin viime kausi, jolloin taistelimme putoamista vastaan. Olemme nyt vahvempia ja tällä kaudella haluamme näyttää mihin me parhaimmillamme pystymme.

Douglas Luiz on pelannut tällä kaudella lähes täydet minuutit Aston Villan jokaisessa valioliigaottelussa. Viime kaudella hän pelasi 38 valioliigaottelusta 36 peliä ja teki myös kolme maalia.