Englanti voitti Irlannin torstai-illan ystävyysottelussa Wembley Stadiumilla vakuuttavin 3-0-lukemin.

England

@England
Here's how the #ThreeLions line up for tonight's game against Ireland! 📋

Ireland Football ⚽️🇮🇪

@IrelandFootball
STARTING XI | England v Ireland

Shane Duffy captains the side, as Seamus Coleman and James McCarthy are ruled out for the Wembley clash

#COYBIG | #ENGIRL

Englanti aloitti ottelun reippaammin ja siirtyi 18 minuutin pelin jälkeen 1-0-johtoon.

Kulmapotku vasemmalta pomppi rangaistusalueen halki Harry Winksille, joka nosti pallon uudelleen boksiin. Hänen keskityksensä tavoitti etunimikaima Harry Maguiren, jonka vahva pusku irlantilaispuolustajien välistä upposi maaliin. 1-0.

Puolen tunnin pelin kohdalla maaliverkot heiluivat jo toistamiseen. Maali syntyi jälleen kerran kulmapotkun jälkitilanteesta.

Irlanti ei onnistunut purkamaan palloa turvaan, jonka jälkeen Aston Villan tähtipelaaja Jack Grealish levitti pelivälineen Jadon Sancholle rangaistusalueen sisällä. Borussia Dortmundin huippulaituri leikkasi sisään ja viimeisteli pallon nätisti oikeaan alakulmaan. 2-0.

Toisella puoliajalla Englanti jatkoi vahvaa hyökkäyspelaamistaan. Sekä Bukayo Saka että Dominic Calvert-Lewin epäonnistuivat hyvistä maalintekopaikoista lyhyen ajan sisään, mutta olivat sen jälkeen vahvasti esillä Englannin kolmannessa maalissa.

Saka murtautui vasemmalta laidalta boksiin, eikä Irlannin Cyrus Christien onnistunut pysäyttämään nopeajalkaista Arsenal-laituria sääntöjen mukaisesti. Pallo vietiin rikkeen myötä pilkulle ja Calvert-Lewin otti siitä vastuun. Everton-kärjen laukaus painui voimalla vasempaan yläkulmaan. 3-0.

Gareth Southgate ei säästellyt vaihtojensa kanssa, vaan teki useita muutoksia joukkueeseensa kesken pelin. Hän antoi toisella jaksolla sekä 17-vuotiaalle Jude Bellinghamille että 23-vuotialle Dean Hendersonille debyytin Englannin A-maajoukkueessa.

Enempää täysosumia Wembleyllä ei kuitenkaan nähty ja ottelu päättyi Englannin tyylipuhtaaseen 3-0-voittoon. Joukkue kohtaa seuraavaksi Belgian ja Islannin Nations Leaguen viimeisissä lohko-otteluissa.