Jürgen Klopp ei ole välttämättä siitä niin iloinen, mutta Valioliigan kymmenes ottelukierros on jo ovella.

Kierroksen ensimmäinen ottelu potkaistaan käyntiin jo perjantai-iltana, minkä vuoksi Fantasy Premier League -suunnitelmat kannattaa hioa kuntoon tänään kello 20:30 mennessä.

Auttaaksemme FPL-managereita lähestyvän deadlinen alla, olemme listanneet kolme kovinta kandidaattia GW10:n kapteeniksi. Jos kyseisiä pelaajia ei vielä tässä vaiheessa löydy sinun joukkueestasi, suosittelemme ainakin harkitsemaan heidän hankkimista.

Jamie Vardy – £10.2

Formi: 6.7 pts
Viime kierros: 2 pts
Seuraava ottelu: Fulham (H)

Jamie Vardy on tehnyt kahdeksan maalia hänen kahdeksaan viime peliinsä. Kuva: Getty Images

Leicesterin talismaani Jamie Vardy on selkeä ykkösvaihtoehto GW10:n kapteeniksi. Viime kauden maalikuningas on heiluttanut maaliverkkoja jo kahdeksan kertaa tällä sarjakaudella, keräten tililleen komeat 61 FPL-pistettä.

Seuraavaksi vastassa on sarjanousija Fulham, joka on päästänyt enemmän maaleja (18) kuin mikään muu joukkue tällä kaudella yhdessä West Bromwichin kanssa. Viime viikonlopun 0-3-tappiossa Liverpoolia vastaan Vardy jäi maaleitta, mutta Leicesterin 11 maaliyritystä kertoo paljon Brendan Rodgersin joukkueen vaarallisuudesta.

Vardy pelasi torstaina viimeisen puolituntisen Leicesterin 3-3-tasapelissä FC Bragaa vastaan ja teki maalin Eurooppa-liiga-ottelun lisäajalla. Englantilaiskonkari toivoo jatkavansa samaan tahtiin maanantaina Fulhamia vastaan.

Kevin De Bruyne – £11.6

Formi: 3.7 pts
Viime kierros: 2 pts
Seuraava ottelu: Burnley (H)

Kevin De Bruyne toivoo katkaisevan maalittoman putkensa lauantain Burnley-ottelussa. Kuva: Getty Images

Viime kaudella PFA:n vuoden pelaajaksi valittu Kevin De Bruyne on aloittanut kauden 2020-21 maltillisesti. Manchester Cityn alkukausi on noin muutenkin sujunut hyvin ailahdellen, eikä belgialaistähtikään ole onnistunut keräämään tililleen kuin yhden maalin ja kolme maalisyöttöä.

De Bruyne sai kuitenkin tärkeän lepovuoron keskiviikon Mestarien liiga -ottelusta Olympiacosia vastaan ja on valmis toimimaan Manchester Cityn hyökkäyksen keskipisteenä Sean Dychen Burnleya vastaan.

Dyche joutunee peluuttamaan kakkosvahti Bailey Peacock-Farrellia Manchester Cityä vastaan ykköstorjuja Nick Popen loukkaantumisen takia, mikä varmasti suo Pep Guardiolan miehistölle entistä suuremman etulyöntiaseman lauantain kotipeliin.

Dominic Calvert-Lewin – £7.9

Formi: 8.7 pts
Viime kierros: 13 pts
Seuraava ottelu: Leeds (H)

Dominic Calvert-Lewin sai viime viikonloppuna Richarlisonin takaisin rinnalleen ja tulosta syntyi saman tien. Kuva: Getty Images

Dominic Calvert-Lewin pomppasi viime kierroksella takaisin Valioliigan maalipörssin paalupaikalle, kun hän viimeisteli kaksi maalia Fulhamin verkkoon Evertonin palatessa voittojen tielle.

Evertonin sensaatiohyökkääjä on paukuttanut peräti 10 maalia yhdeksään otteluun ja kohtaa seuraavalla kierroksella Marcelo Bielsan Leedsin. Valioliigan sarjanousija on kokenut puolustuspelaamisen ylimmällä sarjatasolla hankalaksi ja voi joutua koville myös Calvert-Lewinin, Richarlisonin ja James Rodríguezin käsittelyssä.

Leeds on päästänyt vastustajansa laukomaan peräti 81 kertaa sen oman rangaistusalueen sisällä. Saldo on sarjan kolmanneksi surkein tällä kaudella, eikä päästettyjen maalien määrä (17) juuri loista sen rinnalla. Leeds tukki oman päänsä hyvin Arsenalia vastaan, mutta päästi ennen sitä kahdeksan maalia kahteen peliin.

Laitapuolustaja Lucas Dignen poissaolo saattaa vaikuttaa Evertonin hyökkäyspelaamiseen lauantain ottelussa, mutta uransa kovimpaan iskuun viritetty Calvert-Lewin on siitäkin huolimatta kova vaihtoehto GW10:n kapteeniksi.

TARKISTA VALIOLIIGA.COMIN FPL-SARJAN TILANNE TÄSTÄ