Bayern Münchenin tähtihyökkääjä Robert Lewandowksi paljastaa, että hän oli kiinnostunut siirrosta Manchester Unitediin keskusteltuaan aiheesta Sir Alex Fergusonin kanssa vuonna 2012.

Puolan maajoukkuemiestä yhdistettiin jatkuvasti Old Traffordille, kun hän pelasi vielä Borussia Dortmundin paidassa.

Useista yrityksistä huolimatta siirto Manchesteriin ei koskaan toteutunut. Lopulta Lewandowski siirtyi Dortmundin verivihollisen Bayernin paitaan ilmaiseksi vuonna 2014.

Lewandowski, joka on tehnyt huimat 266 maalia 307 otteluun Bayernin riveissä, nimettiin viime viikolla FIFA:n vuoden pelaajaksi. 32-vuotiaan maalitykin ura voisi kuitenkin olla täysin erilainen tänä päivänä, ellei Dortmund olisi aikoinaan estänyt häntä siirtymästä Valioliigaan.

LUE MYÖS: Louis van Gaal paljasti, ketkä 10 huippunimeä hän yritti hankkia Man Unitediin: ”On ajateltava isosti”

– Minun toisen Dortmund-vuoteni jälkeen keskustelin Sir Alex Fergusonin kanssa. Hän halusi, että tulisin Manchesteriin, Lewandowski kertoi France Footballille.

– Olin hyvin kiinnostunut. Voisin jopa sanoa, että olin valmis lähtemään. Mutta Dortmund ei halunnut päästää minua menemään.

[readmore from=Manchester-United]

– Se ei kuitenkaan ollut minulle sen suurempi pettymys, sillä asiat Borussian kanssa sujuivat hyvin.

Lewandowski paljasti myös seuranneensa tarkkaavaisesti Arsenal-legenda Thierry Henryä ollessaan nuorempi.

– Eniten ihailin Thierry Henryä ja Alessandro Del Pieroa, sekä Roberto Baggiota, jonka näin pelaavan ollessani hyvin nuori. Mutta suuret stadionit ja niiden ilmapiirit saivat minut unelmoimaan aivan samalla tavalla kuin isot pelaajat, Lewandowski lisäsi.

LUE MYÖS: