Jalkapallon siirtomarkkinoiden pitkään jatkunut kuumentuminen on hieman viilentynyt koronapandemian myötä. Arvokkaita pelaajia riittää silti edelleen.

Olemme listanneet pelaajien siirtomarkkina-arvoja useamman vuoden ajan (lähteenä Transfermarkt). Tuoreella listalla on tuttuja nimiä, uusia nousijoita ja isoja laskijoita.

Kuusi pelaajaa rikkoo nyt 110 miljoonan euron rajan: Mohamed Salah, Harry Kane, Sadio Mané, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling ja Trent Alexander-Arnold.

Aiemmin kärjessä oli Man Cityn Sterling, mutta nyt kärkipaikka on vaihtunut. Sterlingin arvo putosi 110 miljoonaan euroon, minkä myötä englantilaishyökkääjä on nyt listauksen viides yhdessä Alexander-Arnoldin kanssa.

Kärkipaikan jakavat 120 miljoonan euron arvostuksella Liverpoolin Salah ja Mané, Tottenhamin Kane ja Cityn De Bruyne.

Listan kärkipää on täynnä hyökkääviä pelaajia. Ainoa puolustaja – joskin hyökkäävä pelaaja hänkin – joka rikkoo 100 miljoonan euron rajan, on Liverpoolin Alexander-Arnold.

Listan arvokkain maalivahti ja toppari tulevat niin ikään Liverpoolista. Alissonin ja Virgil van Dijkin siirtomarkkina-arvo on nyt 80 miljoonaa euroa.

Vahvoja nousijoita listalla ovat Manchester Unitedin Bruno Fernandes ja Tottenhamin Son Heung-min. Molemmat pelaavat erinomaista kautta, ja molempien siirtomarkkina-arvo on kivunnut 90 miljoonaan euroon.

TOP 6 -joukkueiden (Liverpool, Man City, Man United, Tottenham, Chelsea, Arsenal) ulkopuolelta listalle mahtuu edelleen hyvin harva pelaaja. Korkeimmalla TOP 6 -ryhmän ulkopuolisista on Evertonin Richarlison, joka löytyy jaetulta 19:nneltä sijalta. Hänen siirtomarkkina-arvonsa on 60 miljoonaa euroa.

Yksi jättimäinen romahtaja listalla on Tottenhamin Dele Alli. Vielä kaksi vuotta sitten hänen siirtomarkkina-arvonsa oli 100 miljoonaa euroa. José Mourinhon koirankopissa arvo on pudonnut 38 miljoonaan euroon. Sillä lukemalla ei mahduta Valioliigan TOP 50 -listalle.

[table id=185 responsive=”collapse” /]