Valtaosa valioliigajoukkueista on pelannut kuluvalla kaudella 14 kamppailua.

Sheffield United on yksi niistä, mutta siitä huolimatta on kyennyt keräämään syyskauden aikana vain kaksi pistettä. Viime kauden yllättäjä on todellisessa kriisissä, sillä seura on tehnyt 14 ottelussa vain ja ainoastaan kahdeksan maalia.

12 tappiota kertoo omaa kieltään tehottomuudesta, vaikka monet ottelut ovatkin päättyneet yhden maalin tappioihin.

Tällä menolla Sheffield United rikkoo selvästi Derbyn kyseenalaisen ennätyksen. Derby keräsi Valioliigassa vain 11 pistettä kaudella 2007-08, joka on edelleen sarjan historian surkein pistesaldo.

[readmore from=Sheffield-United]

Sheffield Unitedin päävalmentaja Chris Wilder tiedostaa joukkueen haastavan tilanteen. Putoamisviivan paremmalle puolelle on kymmenen pisteen mittainen matka.

Sheffield United saa pientä lohtua siitä, että tällä kaudella sarjassa on kaksi muutakin suorastaan surkealla tahdilla pisteitä keräävää joukkuetta, sillä West Bromwich on seitsemässä pisteessä ja Fulham kymmenessä.

– Todennäköisyydet ovat meitä vastaan, mutta ne ovat aina rikkomista varten. Kausi ei pääty 15 tai 20 ottelun jälkeen. Meillä on mahdollisuus napata niin pitkään pisteitä, kun otteluita on jäljellä. Ja kuka tietää, mitä edellämme oleville joukkueille käy, Wilder muistutti lehdistötilaisuudessaan.

– Luonnollisesti sarjataulukkoa ja piste-eroa seuratessa fakta on se, että meidän on taisteltava pisteistä ja noustava ylöspäin. Meillä on riittävästi otteluita onnistuaksemme siinä.